onsdag, desember 13, 2006

Nattevåk og medisinsk ABC

Da vi gikk på Fjellhaug i fjor, deltok vi på et såkalt "medisinsk ABC - kurs for misjonærer". Det var lurt, for i natt var Sondre grusomt tørst. Ikke at det er noe problem til vanlig, men i natt så kasta han opp alt vi prøvde å gi ham. Han hadde nemlig drikki badevann!

Til slutt la jeg meg på stuegulvet ved siden av ham og gav ham avkjølt vann som var både filtrert og kokt - med skje!



Det så ut til å virke godt, og full av frimodighet og godt håp leste vi om at "aktivt kull" skulle være så bra - det binder visstnok det meste av ulumkheter man kan ha fått i seg. Vi har jo - i vår store klokskap - investert i en innholdsrik medisinsk koffert. Den inneholder også aktive kulltabletter. Dosering: 5 - 20 tabletter(!) 1 til flere (svett, svett) ganger daglig! Åssen i all verden får du en tørst ettåring til å tygge noen titalls kulltabletter i løpet av et døgn? Ja, ja - ikke fullt så full av frimodighet skred jeg til verket og brakk tablettene opp i småbiter. Og merkelig nok - Sondre åt med stor tålmodighet nesten to tabletter - spesielt da han ble belønnet med ei skje vann (hulk - for en fæl far) for hver bit.



Da nesten to tabletter var omhyggelig og langsomt tilintetgjort i et stadig sykere utseende svelg/matinntak, begynte vår lille håpefulle og protestere. Det var tilsynelatende bra, etter hans forklaringer (som ikke besto av ord, men av desto mer lettforståelige bevegelser og lyder). Konklusjonen er at vårt aktive kull nok var litt for passivt - det virka i hvertfall ikke etter oppskriften - eller pakningsvedlegget om du vil.



Gjermund

3 kommentarer:

Anonym sa...

Huff da..
Kulltabletter kan funke som bare det, men det er kanskje ikke helt enkelt for en ettåring å få i seg..

Dette går nok bra tenker jeg, bare han får i seg nok vann! Det sier iallefall min sykepleierkone her i bakgrunnen.. :)

Andreas sa...

Sett på maken! God bedring ihvertfall!

A.

Anonym sa...

Her må dere trø til med sånn derre saft, salt og vann-blanding! Sånn som skal brukes til diare, vet dere.