fredag, august 18, 2006

Tatt paa fersken!

I gaar var jeg i en sinnsykt stor sportsbutikk (etter Rennebustandard) og handla noen klaer og en sekk paa kjempetilbud. Praktisk som jeg er, forklarte jeg butikkdama at "I can use that rucksack as a bag - I don't need any plasticbag." Som sagt, saa gjort. £50 fattigere, en sekk med noen klaer rikere og stolt som en hane sprada jeg ut av butikken med Ola og Haavard paa slep. Og ble huket inn av en overivrig vakt da alarmen starta og ule som besatt.
Litt mer molefunken dro jeg frem kvitteringa mi og beviste at sekken med innhold var min, men den observante vakta fant en saann der alarmklipe paa sekken - saa butikkdama hadde nok ikke gjort jobben sin - og gikk for aa faa den fjerna. Litt stressa og flau stod jeg der i doera og venta paa at vakta skulle komme tilbake aa bevise for alle tilskuerne at "nei, han ble nok ikke tatt paa fersken - det var hans sekk." Mens jeg stod der og venta, gikk alarmen gang etter gang, og mange forskrekkede kunder fikk sine poser endevendt. Baade jeg og et par andre vakter konkluderte med at det maatte vaere noe galt med alarmsystemet. Men, da ho der foerste vakta kom tilbake, huka ho tak i mine to skjoenne gutter som lekte i inngangspartiet, og avsloerte to smaa tyver som hadde staalet henholdsvis en og fem(!) loese alarmbrikker og en droess med stoerrelseangivende brikker til aa ha paa kleshengere. Alarmbrikkene ble konfiskert, stoerrelsesbrikkene fikk de beholde og jeg fikk forlate butikken med mine to angrende syndere - Noe lavere i hatten enn da jeg gikk inn. Det var for aa si det sann, veldig godt aa komme ut i den svalende vinden utenfor. Vaktene bare lo. Lurer paa hvorfor?

Gjermund

5 kommentarer:

Reier sa...

Jeg forstår at de allerede har inntatt rollen som misjonærbarn. Alle de alle jeg kjenner i den kategorien, er noen skikkelige rampunger (Jostein inkludert).

Anonym sa...

hehe.. så morsomt :) høres ut som du har noen skikkelig gullunger :D ønsker dere masse lykke til fremover,hils så mye til madammen også; vi skal huske ekstra på dere alle mann fremover !

Sofia sa...

ojojoj, kan bare le!! hm, de ble paa norsk!

Andreas sa...

Kongesaker! Bra det er liv i dere der borte! :)

Anonym sa...

Ingen tvil om at disse guttene er vaskeekte misjonærbarn!
Selv om noen selvsagt er snillere enn andre, Knut...

Eplene faller jo ikke så langt fra stammen heller, vet du, Gjermund

;-)