torsdag, juli 26, 2007

Å, så varmt!

Nå er det så sinnsykt varmt! Jeg holder snart ikke ut, og begynner å lengte etter 30 minus! Jeg har sånn medlidenhet med dere Afrika-misjonærer! Og jeg er glad vi er i Mongolia, - her det tross alt ikke er varmt hele året! Nå har jeg skrevet det, så nå kan jeg ikke synes synd på meg selv når det blir mer enn 30 minus i vinter! Alle sammen bor nede nå, for oppe er det opp mot 35 grader (sent på kvelden), nede er det 29. Ute er det ca. 27. Men i morgen skal vi få tak i air-condition!

Og ca. 200 fluer har vi nok slått i dag! Jeg er egentlig veldig glad for at jeg har vokst opp på gård og er vant med fluer og kuskit og sånn! Det er det overalt her. Men så møkkete som vi blir her, tror jeg ikke det går an å bli i Norge! Vi lever nesten i en sanddunge, og fin, tørr sand + litt vind, blanda med svette kropper; ja, det blir rett og slett veldig møkkete! Heldigvis kom trykket på vannet tilbake en dag her, så nå fungerer det bedre å dusje oss! Nå har jeg fått klagd litt, og det var godt; da sover jeg nok bedre!

Ellers har vi det bra. Vi har vært på større eller mindre turer nesten hver dag etter at vi kom hjem for en uke siden, og vi har bada mye! Og så kommer mongolsken etter hvert tilbake, merker vi. Vi har fått snakka mye mongolsk allerede, selv om vi ikke har starta på språkskolen enda. Mongolerne er mye mer åpne og lettere nå enn om vinteren (det er vel nordmenn også), og vi har hatt mange mongolere innom her.

Og så må dere være med å be for en annen utenlandsk familie som venter baby om tre mnd. Hun er ikke helt i form, og hun vet ikke om alt er i orden med babyen. De har ikke de samme mulighetene for å reise hjem som vi har, i alle fall er det vanskelig. Så hun skal føde her i Mongolia, noe jeg er veldig glad for at jeg slapp! (Vi ser at vi har det veldig godt som utsendinger for NLM, og er så glad for at vi fikk muligheten til å reise hjem og føde i Norge!) Be om at det går bra med babyen deres, at mora må komme til krefter og at hele familien må bli bevart!

Vi er glad for at vi er friske og har det bra, og heldigvis ser det ut som barna, inkudert Sigrid, takler varmen godt!

Kjersti

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja her koser vi oss med GRØNN,koselig varm "vinter"...Trenger ikke TYKT yttertøy, lue og skjerf enda heldigvis, men enkelte steder ryker det fra pipene iblant. Og vi har MASSE vann å dusje i!!! Det er visst endel som er litt dårlig fordelt skjønner jeg, og er takknemlig for å leve her:)
Og så er jeg og glad for at dere blir tatt godt vare på fra flere hold. Klem til dere alle

Anonym sa...

Tror det går bra å være Afrikamisjonær også jeg.. :) Om dere ikke er misunnelig på varmegradene, så tror jeg at jeg kan slå fast at jeg IKKE kommer til å misunne dere minusgradene! Så da kan det godt hende at vi er plassert på riktig sted, alle sammen :) Men, det er klart: varmen kan bli litt voldsom av og til! Så AC er kjekke saker!

Anonym sa...

Heii...
Lurer på om jeg egentlig gjerne ville bytte "sommer" med dere jeg. Her er det jo vinter nesten..
Menmen.. Også må dere gratulere Sondre, gutten min med 2-års dagen som så snart er. Håper han får en super-duper dag i varmen. Jeg er kjempeglad i dere, Masse klemmer fra meg :)