mandag, mars 01, 2010

Idrettsgalskap

Dette innlegget skrives av mannen i huset og ham alene - vet ikke om kona i huset ønsker å stå for det som skrives.

Jeg har lagt merke til hva idretten og da spesielt OL gjør med mange av oss. Man benker seg foran en skjerm og nistirrer på mennesker som piner seg selv gjennom fartsfyllte smerteøvelser og griner nesten av spenning over medaljer man hverken kan spise eller bruke.

Og man krangler. Eller jukser. Eller misliker, ønsker uhell for osv. Sånn som Svan og svenskene.

Han der Gunde Svan er det vel ikke så mange som liker lenger vil jeg tro. Og kanskje har han oppfattet hvor teit det er å sitte der hjemme i Sverige og slenge dritt om småfrekke trøndere på OL-safari i Canadas skoger. Det er vel derfor han ikke gidder mer kanskje.

Jeg er enig i at "våre" utøvere med Nortug i spissen har sleiva vel mye med leppa - og det måtte de betale for da det gikk som verst i Vancouver. Men de svenske med sine innslag på "idrottsgalla'n" og ellers, de har tatt det hele så langt ut at de har meget å skjemmes over som nasjon. Beklager å måtte si det, men barnsligheter og dumskap har det med å falle tilbake på den som leverte det, om man er norsk eller svensk. Og det som har vært levert gjennom svenk media den siste tiden har vel egentlig ikke kastet spesielt mye glans over den tidligere så stolte idrettsnasjonen.

Ellers synes jeg det blir for dumt å krangle og kaste skit på den måten vi har vært vitne til denne vinteren. Idrett skal være moro, og "fair" som det sies, og man bør ikke ødelegge for hverandre ved å skape hatfølelser så man ikke er i stand til å glede seg på hverandres vegne når det går dårlig for en selv og bra for de andre. Så skam til de som bør skamme seg!

Men vi vant 5 mila da - og svenskene fikk "bare" bronse. Og det var ikke Hellner som tok det en gang...

Gjermund

1 kommentar:

fargeklatten sa...

Moro å se når Nortug spurter fra de andre som han som regel er veldig flink til. Å slenge med leppa til hverandre det går no ann å gjøre noe med. Men når de jukser med å dope seg for at det er nesten eneste måten å komme først i mål på - tror mange, da er det en ting å fjøre. Ta fra de både ski og staver og ellers andre ting for godt!!! Slik søppel er usunt for idretten det. Da er det ikke moro å se på lenger.