lørdag, mars 11, 2006

Baggasje

Etter jul har vi hatt en veldig interressant tid her på Fjellhaug. KoMBi-klassen er mye for seg selv og det resulterer i "a lot more" diskusjon/samtale. Ikke så mye diskusjon, samtale tror jeg er mer dekkende. Belysende samtale i mange tilfeller.
I går hadde vi eksamen. I Missiologi, en emne-/faggruppe som består av fag som Religionsteologi (kristendommen som frelsesvei i forhold til andre religioner - enkelt og upresist sagt), Misjonæren i møte med... (ganske relevant kan du si...), Etikk (ja, hva er det egentlig - skjønner du ikke det er det for lenge siden du gikk på skolen!) og Kulturforståelse. Det siste er utrolig interressant. Med tanke på at vi skal ut og oppleve en annen kultur med helt andre verdier og normer enn vi har med oss fra før. Det kan nok by på en del utfordringer.
Tenk bare når vi kommer til Mongolia og de gjør ting som er helt forkastelig etter vår mening! Så er det kanskje bare en del av kulturen! Skal vi lære dem at det er i mot Guds ord? Det er jo ikke sikkert det er det?

Ta eksamensspørsmålet vårt for eksempel: Polygami. Er polygami synd? Javel - hvorfor? Kapittel og vers? På en annen side sett, dersom Ånden driver en polygamist til omvendelse, kan du da kreve at han skiller seg fra konene sine bortsett fra ei på bakgrunn av 1.kor 7,10 og 11? Kan du nekte ham dåp eller en plass i Guds menighet dersom Guds godhet har drevet ham til omvendelse (rom 2,4)?
-Noen som skjønner hvor vanskelig det er å komme til et annet land med sin egen kulturbaggasje?

Gud hjelpe meg til å reise tomhendt. Ha en god dag.

Gjermund

1 kommentar:

Reier sa...

Så du forstod oppgaven? Den var jo på engelsk ...