fredag, desember 19, 2008

Hjemme igjen!

Da var vi på plass i Norge igjen, gitt! Reisen gikk bra, så bra det går an når man reiser med fem unger og en haug av bagasje i nesten 30 timer. Vi er slitne, men fornøyde. Ungene har vist en enorm tålmodighet, og vi lar oss gladelig imponere!

Vi ble tatt i mot med åpne armer på Værnes, og er nå trygt innlosjert hos mor og far Kvam i Rennebu. Jeg har vært på Berkåk og begynt registreringsprosessen av oss og flyttingen, så nå er vi snart imigranter i stedet for emigranter. En god følelse må jeg si.

Også så varmt som det er her! Og så mange pålegg det finnes her! Og så god melk det finnes her! Og så fine veier det finnes i dette landet! Jeg koser meg.

Gjermund

10 kommentarer:

Marie A. sa...

Hei!
Godt å høre at dere er trygt hjemme i Norge!! Vi vil gjerne snakke med dere en kveld dere har tid, vi kan nemlig ringe fra skype til fast-telefon, kjekke greier det der :) Kos dere i Jula! Glad i dere alle sammen! Klem fra oss i Mali

Anonym sa...

Godt dere er vel fremme i Norge!

Det er bra at dere har fått en varm velkomst tilbake til gamlelandet! Det er jo veldig bra å begynne den første "omvendte kultursjokkfasen" i jula, når det er rolig og fint, med mye fokus på familie og å ha det flott på alle måter.

Etter at jeg kom tilbake til Norge etter å ha vært i Bangladesh i kun et år, så brukte jeg kanskje et til to år på å lande helt i Norge. Det var ikke så voldsomme ting, bare at jeg klarte å skyte inn en kommentar som: "da jeg var i Bangladesh, da var det slik og slik...". Dere er nok klar over at det kan bli slik, at når hverdagen begynner å komme på nyåret en gang, så begynner en gjerne å spole tilbake til det en har opplevd de siste årene. Dette er noe de rundt dere kan være klar over; så Kvam'er og Bekkevoll'er som ser denne kommentaren kan godt legge den på hjertet.. :)Husk at Kjersti og Gjermund kommer til å bruke mye lenger tid på å lande i Norge enn det en gjerne tror.. :)

Når det er sagt, så er det jo fantastisk å komme tilbake til rene pene rolige Norge etter å ha vært i eksil!!

Anonym sa...

Velkomne heim! Ønske dokke hjertelig te lykke med starten og landingen her i Norge, og ønske dokke samtidig ei velsigna goe jul!
Helge

Anonym sa...

Velkommen hjem, alle sju! Flott at reisa gikk så bra - tross alt!
Nå blir det godt å feire jul i trivelige omgivelser sammen med mange av de kjære som har vært så langt unna så lenge.

Ikke minst for barna må dette bli en fin opplevelse. Når en har levd under helt andre forhold en stund, synes vel det meste å være langt bedre i Norge.

Det er varmt her? vi syn`s det er for kaldt nå, og om sommer`n syn`s vi det er for varmt.

Mange pålegg, sa du? Her har vi minst 10 forskjellige i skapet, men vi finner sjelden noe vi liker.

Er melka god? Vi syn`s den er altfor dyr til å være bare melk.

De veiene du nevnte, hvor så du dem? Her i landet er det jo bare sånne svingete, smale veier som ligner mest på sykkelstier... finnes nesten ikke en brukbar 4-felts motorvei i hele landet!

Ja, sånn er det å bo i verdens rikeste land, håper dere finner dere til rette her. Blir nok ikke så lett å finne seg til rette i klagekoret...

Håper egentlig den pågående krisa kan få noen av rikingene på bedre tanker. Å være fornøyd er nok en veldig god medisin mot mange slags alvorlige lidelser!

En velsignet jul ønsker vi dere virkelig, og Guds velsignelse på veien videre!

Belcker'n sa...

Velkommen hjem

Anonym sa...

Velkommen hjem til Norge, kjære venner!

Vi ønsker dere alt godt i reetableringsfasen og håper vi får til å treffes på nyåret en gang...

Ha en strålende jul alle sammen!

Jostein

Anonym sa...

Fint å lese at turen til Norge gjekk bra!! Vi tenkte og bad for dykk, så det var fint med eit lite livsteikn :-) Håpar de får ei signa god Jul!
Torunn og Øystein

Anonym sa...

Velkommen!!!
Har dere samme mob.nr???
Vi hadde så lyst til å dra til Værnes og si velkommen, men jeg fikk spysjuka natta før, så da var det jo ikke så lurt...
God å høre at dere er vel framme ihvf! Kos dere masse alle 7!
Stor klem Ragnh & co

Anonym sa...

Velkommen hjem!:)
Ønsker dere en riktig god jul alle 7! :)
Klem fra Mari

Gunnhild sa...

Velkommen hjem!

Håper dere klarer å slappe av, og kose dere i jula..selv om det er mangt og mye og tenke på! vi tenker også på dere..kanskje det hjelper litt...?

Gunnhild og Erik