mandag, mars 23, 2009

Den spesielle

Egentlig er jeg litt redd for å legge ut det jeg har tenkt å skrive om nå. Denne bloggen har jo et heller frynsete rykte når det kommer til formidling av informasjon om høner - og det er nettopp ei høne det skal handle om denne gangen. For i Bergtun - der vi bor for tiden i påvente at det skal bli sommer og tid for oss til å flytte inn i vårt nye hjem - finnes det ei eneste høne. Men om hun kakler rundt i ensom majestet av sitt slag, har hun en heller spesiell historie...

Det hele begynte sommeren 2002. Da drev vi bondegård ei mil lenger ned her i bygda, og en nabogutt kom plutselig innom og lurte på om vi mangla ei høne? Nei, vi hadde jo ingen høner vi, så i utgangspunktet manglet vi ingen. Men siden han ikke visste hvor han skulle gjøre av sin, tilbød vi oss å ta vare på den. Det var ei fullvoksen høne som la egg. Snart 7 år senere går den samme høna og tripper så stolt rundt her i Bergtun - uten tanker om å dø ser det ut til. Det hører med til historien at vi aldri har klart å finne ut hvordan hun dukket opp der vi bodde - vi var omgitt av flere kilometer med skog mellom oss og nærmeste høneholder - og ei elv, ikke minst. Kul er ho i hvert fall. Og ikke tro at hun ikke har blitt sær med årene, hun er tøff nok til å skremme både hunden og katta på sprang - ja, ho har endog gått til angrep på sauene i deres egne binger!


For øvrig har jeg en beskjed til Sonja. Det er høvelig å gi beskjed om du har funnet deg en hane. Velkommen hjem forresten.

Gjermund

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vår alles kjære Høne Pøne!!!

Anonym sa...

Korreksjon: Jeg fikk høna for snart 6 år siden, og dere hadde henne i nærmere 2 (tror jeg?). Hun er altså ca 8 år pluss en ukjent fortid på minst en barndom og en ungdom.

Kan også føye til den sære egenskapen at livretten hennes synes å være kylling og popcorn!

Hvis hun holder ut ytterligere 2 mnd til, kan hun se fram til nok en herlig sommer med mengder av meitemark og badesand... Lenge leve Høne-Pøne!