onsdag, mars 07, 2007

Bønder igjen!

Nå er vi bønder igjen, med hest på stallen og sau i fjøset - og geiter! Vi reiste av sted og handla dyr for over 500.000,- i dag, så nå har vi en hest (litt tynn, men med stort potensial), to geiter (med killinger innabords, så i begynnelsen av april skulle de vel bli til fire) og to sau med verdens breieste haler. Det er nemlig mongolsk fetthalesau vi snakker om! De har forøvrig også planlagt å bli fler i begynnelsen av april. Så til alle som trodde at jeg hadde tenkt å gå glipp av lamminga; den er i boks!

Fjøset og stallen består for øvrig av et rom som er mellom 9 og 10 kvadratmeter stort, hvor ca 3 kvadratmeter er fjøs og resten er stall. Funker som bare det vil jeg tru.

Den brune fine hesten vår (som dere skal få se bilder av når den har fått spist litt) skal hete "Bamse" har Ragnhild bestemt. Bamse er så tynn at han brukte 5 timer på de to milene han måtte tilbakelegge for å komme hit i dag... Det er visst ikke så greit å være hest heller her i Mongolia sånn utpå vårparten... Da er det sikkert godt å komme til et sted hvor det bor fire barn som kappes om å gi mest høy fra et voksent høylager... Lurer på om Bamse er i stand til å ete 100 høyballer før sommer'n... Ja, ja - Han må jo finne seg i å dele med to geiter og to sauer da!

Den ene geita skal visst hete Stjerna. Det har Ola bestemt. Egentlig ville han bestemme at den skulle hete "Horna" til etternavn også, akkurat som han ville at hesten skal hete "Søt" til etternavn... Men de andre tre - nei de klarte de ikke å sette navn på. Noen som kan hjelpe oss?


Her er da "Stjerna" og venninna hennes. Hvem som er stjerne og hvem som er vennlig er imidlertid litt diffust ennå... Men morsomme, det er de! Og da mangler bare grisene og hønene. Og en hane, selvfølgelig!

Gjermund

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jaja, bønder igjen ja.. ikke værst det!.. Kule navn faktisk... Savner dere fortsatt masse vet dere! Glaii dere.. hils barna da! Klem..

Sonja sa...

Gratulerer!

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Dette høres ut til å være midt i blinken for the Kvam's :-)

Ser fram til å se bilder av en "oppfetet" Bamse.

Godt dere fremdeles får bønder. Man bør jo som kjent blir ved sin lest...
;-)

Jostein

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

"være bønder", skulle det selvsagt være...

J

Anonym sa...

Takk for at dere skriver! Spennende å lese og inspirerende. Og så er det godt å få vite litt hva en kan be Gud om for dere.

Hilsen fra Tromsø

Anonym sa...

Søinj kan f.eks hætje Breihale og Fethale, og kanskje den ander gjeta kan hætje Horna???

Anonym sa...

Godt at bonden i deg blir bevart =) Koselig med dyr, sikkert kjekt både for far og barna? Gratulerer så mye, du kommer nå på det du Gjermund!