torsdag, desember 22, 2005

Jul

Nå er det straks julekveld. For mange har jula starta for lenge siden og de koser seg med familie og venner. For andre er årets kjedeligste, mest ensomme, tristeste dager igang. Men for andre igjen, eller for enkelte, eller kanskje bare for en, så er dette med jul et strev uten like.

Det skal vaskes, brettes, pakkes, bæres, ryddes, blankpoleres overalt. Alt skal gjøres fint - for vi skal reise bort. Vekk fra alt vi har vaska og rydda, bretta og stabla. Så skal vi være i noen andres hus og tenke på at hjemme hos oss, der er det rent. I tre uker skal vi tenke på det. Før vi reiser hjem igjen, og finner ut at alt det nyvaska har fått et lag med støv, ungene roter akkurat like mye etter jul som de gjorde før jul, og det vi har bretta så fint sammen skal til å brukes igjen... I tillegg kommer det at vi er slitne etter en lang reise og masse julebesøk, har hauger av tøy som skal vaskes, tørkes og brettes før det igjen skal brukes, vaskes og tørkes før det igjen skal brettes.

Gi meg en ensom time - bare en eneste. Uten klær, gulv eller kopper som skulle vært vaska eller gjort noe med før vi skal reise fra det til jul.

Ha en bedre dag enn jeg.

Gjermund

2 kommentarer:

O'Bakken sa...

God jul fra Sørlandet! Det har vært et fint halvår sammen med dere i Kombi, og jeg ønsker dere lykke til videre uten oss i M1 neste halvår. Guds velsignelser!

Ærbødigst
1/12 Cand. Theol.
M1-venndølen

:)

Anonym sa...

Dakkar!!
Godt der er jul bare en gang i året...
Godt Nytt år!