søndag, desember 18, 2005

Som din dag er...

Hei igjen, har spisepause nå. Midt i eksamenslesinga mi. Skal jo ha eksamen i livssyn og verdensreligionene i morgen. I den anledning leser jeg om Hinduisme, Budhisme og afrikanske tradisjonelle religioner etc. Og ikke minst Islam.
Jeg blir faktisk minnet på hvordan jeg selv har strevd under presset (fra meg selv) om å gjøre de rette gjerningene for å oppnå frelse. Det gikk stort sett ut på å seire over egne begjær/behov... Livstørst? Samtidig så jeg på Gud som en farlig, lunefull figur langt der ute i det blå som bare ventet på å det øyeblikket hvor han ville bryte inn i livet mitt og kaste meg i helvetet på grunn av at jeg ikke var som jeg skulle. Jeg var konstant redd for fortapelsen. Ikke slik at jeg var redd for at jeg kanskje skulle komme dit, nei - jeg var livende redd fordi jeg visste jeg kom til å ende der!

Min Herre og Gud brøt inn i livet mitt, og det på det tidspunktet i livet jeg var lengst nede. Da jeg kunne prestere absolutt null, og det eneste jeg hadde lyst til men ikke turde var å dø. Men, Han brøt ikke inn med dom og død - Han kom der med hele sin kjærlighet og omsorg og gav meg fred ved den Herre Jesus Kristus som sonet for mine synder ved å ta straffen i mitt sted.
Derfor, når ting som i dag er så fryktelig tungt og det kjennes ut som om jeg ikke klarer dette lenger (nå tenker jeg på eksamenspress osv), så vet jeg ikke om noen bedre løsning enn å bringe det frem for min Herre i bønn, for Han er det som elsker meg så høyt at jeg vet Han hører.

Svaret har jeg allerede fått, så jeg har det godt fordi om jeg er sliten, og jeg kan legge det til de andre kjærlighetsperlene jeg har fått av min Far og som jeg gjemmer i hjertet mitt. Og vet dere hva? Jeg fikk det for flere dager siden...

Og, ikke nok med det, da jeg skrudde på maskina i dag, så ble jeg møtt med dette mannakorn: "Herren er god og rettvis, derfor lærer han syndere veien. Han leder de saktmodige i det som rett er, og lærer de saktmodige sin vei." La oss gå ut å gjøre noen saktmodige Budhister, Muslimer eller andre til disipler for vår Herre! For husk:

"For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave."

Gjermund

3 kommentarer:

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Et fantastisk perspektiv på morgendagens begivenhet, broder... :-)

Jostein

Anonym sa...

Helt enig.

Lykke til

Elisabeth

Anonym sa...

Lurer på om du har litt emisærtalent, egentlig.. :) Eksamen kan jo gå til hodet på enhver.. :)

Jaja.. godt med juleferie!