søndag, desember 11, 2005

Ny uke


Snart mandag igjen. Og ei ny utfordring i form av en hjemmeeksamen. Det skal vel gå forholdsvis greit å stå sikkert, men det blir sikkert litt av en utfordring likevel! Tre harde døgn blir det nok før vi kan levere kl 12:30 på torsdag.

Spennende er det og med tanke på hvilke spørsmålstillinger vi skal bryne oss på. Håper det handler om dogmatikk! (Troslære) Det hadde vært moro å fått en drøftningsoppgave om dogmatikk. Det ultimate motstykket til en slik oppgave måtte være en eksegese over et vers i Matteusevangeliet for eksempel. Det blir nedtur!

Men, men. Man får ta hva man får. Men det er lov å håpe! Det er da vel ikke galt å ønske seg en utfordring som gir en noe underveis? Og nå må ingen tro at jeg ikke får noe ved å studere Matteusevangeliet! Det er ikke det jeg mener, men eksegese er noe av det kjedeligste jeg vet! Selv om det er nyttig! Så - nå er det sagt. Misjonærspiren liker ikke eksegese. Så det så.

Rart å tenke på forresten. At vi har bodd i Oslo i et halvt år allerede. I forhold til kongeriket vårt på Tverdal så bor vi jo nesten som kaniner i bur - men merkelig nok så trives vi! Utfordringene vi møter ligger nok på et annet plan enn ellers, men de finnes her og. Sånn er det bare. Og nå er vi halvgått. Etter jul skal klassen deles, og M1 fortsetter med sitt mens koMBi strever videre frem mot utsendelse. Og da går turen for noen til Afrika mens for andre blir det Mongolia. Nesten så jeg savner dere allerede Elisabeth og Jostein!

Og så er det (antageligvis for alltid) slutt på engasjerende - og til tider provoserende - timer i dogmatikk...

Gjermund

Ingen kommentarer: