mandag, februar 06, 2006

Lykkliga gatan.

Vi har funnet vår lykke gate. I Oslo! Hadde aldri trodd jeg skulle kunne si noe slikt om en gate i Oslo. Eller - den jevne Osloboer ville vel kanskje dra litt på det, ja endogtil protestere når jeg kaller deler av Linderudmarkas skiløype for ei gate... Men sånn er det for oss! Det ligner på den veien vi kjørte på for å komme hjem (eller hjemmefra) da vi bodde på Tverdal (det vil si: en smal vei gjennom en skog), og den er adskillig mer traffikert enn "vår" vei hjemme. Altså må det være en gate!?!

I allefall - vi har kjøpt oss pulk, og til nå har vi tatt to flotte ettermiddagsturer ut i Guds FRIE natur. Herlig! Ungene fryder seg, og vesle Ola på fire går som om han aldri skulle gjort noe annet. Spesielt kult er det visst med nedoverbakker, og Ragnhild på fem og et halvt fortviler over de treige skia som ikke vil gå fortere - selv om ho staker for livet!

Når vi har det slik at vi koser oss sånn med dette, så må jeg bare få si: Takket være Herren for Hans velsignelser! I denne omgang tenker jeg på snøen som har kommet. Håper den blir liggende! (Eventuelle protester fra sørlendinger hører vi ikke på! Bare så det er sagt Jostein...) Nei, vi håper på mange flotte skiturer i vårt nyoppdagede paradis, med to store og to små på ski, samt to små i pulken. Dette er topp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Høres kjekt ut med skilykke.. Selv må jeg vel si at jeg har følt meg alt annet enn lykkelig når jeg har stått på ski..
Så; her i Molde er det heldivis forsvinnende lite snø akkurat nå... :) Tror forresten jeg ikke har gått på ski siden militæret, og det begynner jo å bli noen år siden.. Kanskje like greit for helsa mi.. For i motsetning til Ragnhild går det som regel mer enn fort nok når jeg går på ski!!

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Deler nok ikke denne snøgleden med deg, nei...
Men du får ta deg en liten kjøretur i de snøtunge gatene i Oslo (som jeg har gjort i dag) - og med årvåkne øyne passe på at møtende bil passerer greit - og at du ikke begynner å spinne i oppoverbakker etc etc. Det er baksiden av herligheten.
Nei, da foretrekker jeg skikkelige søleveier på afrikansk jord - og noen titalls grader over den berømte nullen...
Men så har ikke jeg noen Ola eller Ragnhild å ta hensyn til da...

Jostein