mandag, februar 13, 2006

Misjonærbarn

Vi har fire barn. Snart har vi fire misjonærbarn. Når jeg ser alle misjonærbarna her på skolen, må jeg si jeg blir litt betenkt... (Ha, ha! Kvam prøvde å være morsom igjen. Det pleier ikke å funke så bra, så jeg passer på å si ifra når jeg spøker...)
*humrer* Dette skulle egentlig være et seriøst innlegg om misjonærbarnproblematikk og slike viktige ting, men det får jeg visst ikke til i dag. Er alt for full av bobler! Men som sagt, våre fire barn er altså på vei til å få en annen oppvekst enn de fleste norske barn får. De skal bli innlosjert i en fremmed kultur, samtidig som jeg tror de kommer til å miste en del kjennskap til den kulturen de kommer fra.
Dette setter oss som foreldre litt på prøve, for et sted må de jo hatilhørigheten sin. Vi har funnet ut at vi bør prøve å få dem til å se at det er familien vår som er den gruppen vi alle kan ha tilhørighet i, og da er det viktig å se hverandre.
Det har vi gjort i dag. Vi har brukt mye tid på å lage noe sammen - en hytte! Et helt nytt byggverk har reist seg bak internatet på Fjellhaug, made by Kvam's. Og selv om det til tider så litt lugubert ut med vordene misjonær Gjermund Kvam med hammer og spiker arbeidende på en stabel med paller (!) tror jeg vi kan si oss fornøyde med dagens kvalitetstid.

6 kommentarer:

Sofia sa...

blir det inflyttnigsfest i det nya "huset" också?

Gjermund sa...

Kanskje det... Selv om det trenger litt vindtetting først!

Anonym sa...

Kjekt at dere finner på litt slike ting i storbyen!
Morsomt å følge med på bloggen din, Gjermund! :)

Anonym sa...

Hei Gjermund, Kjersti, Ole, Håvard og Sondre!:-)

Artig å lese bloggen...lære dere "litt" å kjenne!

Og den humørgreia...hehe...bare si i fra når du spøker, så skal jeg skratte med!:-)

Vi sees med tid og stunder

Andreas sa...

Hvor er denne hytten da? Jeg kan ikke se den fra vinduet ihvertfall..

Barna deres virker å ha stort potensiale til å bli førsteklasses misjonærbarn! En skjermet "oppvekst" (de to årene i Etiopia) langt borte fra "den skumle materialismen" og ugudeligheten i Noreg (høres ut som jeg er 80 år nå..) er jeg evig takknemlig for!

Tilhørighet, Norge eller Mongolia? Sjekk www.tckworld.com - jeg tror det er en god side om "misjonsærbarnproblematikk". Blir uansett spennende å følge med på denne bloggen fremover tror jeg. :)

Andreas.

Anonym sa...

Oysj, for en tabbe!! Jeg glemte et av barna og hadde en navne bom på et annet...fysj, dette får dere ta meg for når vi møtes i Mongolia!!
Kjære Gjermund, Kjersti, Ragnhild, Ola, Håvard og Sondre, lykke til med alle forberedelser!