onsdag, november 01, 2006

Australsk NLM-representant?

I går ble jeg valgt inn i styret for en bibelskole i Ulaan Bataar. Høres fint ut, ikke sant? Sannheten er vel at jeg har trådd inn i et skopar med alt for mye tåparti... Og valget er neppe gjort med henblikk på mine kvalifikasjoner, heller med tanke på at NLM trenger en representant i styret og ingen andre så seg råd for å stille... Så var den glorien slukket og hengt rundt halsen.

Det som derimot var til litt allmenn forlystelse, var da vi i tur og orden ble beordret opp å stå for at publikum skulle få se oss. Alt foregikk på mongolsk, så litt begrenset var jo min forståelse. Men jeg fikk med meg at akkurat da jeg ble bedt om å reise meg (og jeg gjorde jo det selvsagt) nektet den forrige å bli presentert som amerikaner - han var australier må forstås! Og under hele den ordvekslingen ble jeg jo stående der og smile mer og mer fåret... Inntil jeg ble takket for min tålmodighet og fikk lov å sette meg - til allmenn forlystelse og usjenert høy latter.

Sånn blir man valgt inn i et bibelskolestyre i Mongolia.


Når alt går litt på tverke, så har jeg trofaste supportere som ikke bryr seg om nedturer...

Gjermund

5 kommentarer:

Sonja sa...

Er det ikke det vi har blitt enig om - at vi deler skjebnen om heller pinlige førsteinntrykk? Morsomt...

Savner å kunne gi supporterne dine en skikkelig klem, kanskje du ville gjort det for meg?

Nå har forresten den første snøen lagt seg her i Oslo, for det meste glatt og blankt, men også litt hvitt.

Anonym sa...

Hei, alle sammen!Ser ut som om dere har det fint der dere er...Vil bare si som en liten bisetning, at det på bilder ser ut som om dere har guttetrillinger!:)hehe... savner dere kjempemye og angrer på at jeg ikke tok meg sammen såpass at jeg rakk å treffe dere før dere dro!Missunner dere å kunne være der nede og hjelpe mennesker, selv om jeg ikke har helt oversikt over det dere gjør. Men det jeg vet er at dere er veldig snille og at dere mest sannsynlig får utrettet mye:D stor klem fra Rita

Anonym sa...

Og du var den rette til å takle akkurat denne situasjonen... Herlig mannen. Endelig et bilde av de alle fire. Savner dere VELDIG, spesielt ungene mine.

Keep up the good work!

Klem fra Tante-Julie

Anonym sa...

Gratulerer med valget! Det hender at man havner i litt beklemte situasjoner.... Bl.a. fikk jeg oppleve å møte på styremøte i en av samarbeidskirkene i Bangladesh.. Alt foregikk på Santali, og jeg som knapt kunne noe bengali kunne iallefall ikke noe på santali!! DET var lange timer det! Så du får ha lykke til med språkstudiene! Det kan komme godt med!

Anonym sa...

Ting blir sjelden slik vi hadde tenkt det! Høstens Herre har en egen evne til alltid å velge rett hylle (aldri for høyt oppe)! Men så er også Hans tanker høyere enn våre tanker. Og tålmodigheten - den skal antagelig tøyes - og en skal knskje ikke forundre seg over at Han benytter enhver anledning til det... Jeg gleder meg med dere alle 6, og ønsker dere alt godt som Herren formår å overøse dere med!
Til slutt, Gjermund - frimodigheten din - ikke kast den fra deg - jeg tror den kommer til å påvirke sluttregnskapet!
Pa