fredag, november 24, 2006

Innbrudd!!?!!

Helt siden vi begynte å lære om Mongolia har vi lært at vi må passe på sakene våre i dette landet. Det er visst veldig mange tyver her. Så etter at vi kom hit, har vi bestandig låst inn alt vi eier og har - unntatt bikkja da - den springer løs om natta. Den skal jo liksom skremme bort eventuelle tyver som prøver seg.

Dette har i grunnen fungert bra, synes jeg. Bortsett fra en gang vi kom hjem etter å ha vært ute en tur. Da var bikkja utenfor hasja'n vår. Så noen må ha sluppet den ut. Da fikk vi lås på porten i hasja'n. Så var det dørene på stallen. De er forholdsvis solide kan man si, i likhet med veggene og taket - og gulvet! Så jeg er heller ikke så veldig redd for innbrudd der - altmed at hver dør blir forsynt med hver sin solide hengelås.

Med alt dette trodde jeg i grunnen vi var forholdsvis godt forskansa - helt til jeg for to dager siden oppdaget at kjettingen hunden går bundet i om dagen, den som er festa i bikkja i den ene enden og i løpestrengen i den andre enden, var stjålet! Da ble jeg i grunnen litt oppgitt! Men så fikk jeg jo en god grunn til å kjøpe ny kjetting - den gamle var gammel og skjøtt mange plasser. Men i natt våkna jeg og oppdaga til min forskrekkelse at "bakdøra" i hasja'n var åpen, og at vi hadde en fremmed hund på besøk i hagen! Jeg fòr ut og jaga udyret - vi har tross alt en potensiell mamma-hund som vakthund - og lukket og låste forsvarlig, før jeg gikk rundt huset og sjekka om det hadde vært mennesker på ferde. Litt urolig gikk jeg til sengs igjen etter å ha bjeffa om kapp med en illsint gatebikkje (gatebikkja ga seg først og rømte med halen mellom bena).I dag viste det seg at det nok var vår kjære mongolske snekker som hadde glemt å lukke døra i hasja'n og at den fremmede bikkja hadde kommet seg inn ved å grave et hull under gjerdet i nabohasja'n. Snekker'n hadde nemlig så vondt i hodet i går at han ikke tenkte på alt slik han pleier å gjøre - og den fremmede bikkja hadde naturlige grunner til å søke innom hasja'n vår, for Baatar (bikkja vår) har nok gitt signal om at ho er dame...

Uansett - nå har vi et hus med låste dører, en hasja med låste porter, en stall med hengelåser på dørene og en hundekjetting som er festa til løpestrengen med en hengelås...

Ha en fredfull kveld!

Hilsen Gjermund

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe... det er jo litt morsomt da, at du som er SÅÅÅÅ glad i nøkler og låser må låse så veldig i mongolia...;) når du endelig kom deg ut av blokka i Oslo liksom... Men du slipper rattlås! for du har jo ikke bil... Men har du tenkt over at dere har noe mer enn det du ramsa opp her? Dere har sikkert snart en god del hundevalper kravlende rundt i hasjaen deres, om det var det det het. Trenger dere hjelp til omplassering, trår jeg villig til, atter en gang ;)

Tante Julie

Anonym sa...

ttt

Anonym sa...

Hei alle sammen!! Og gratulerer med dagen som var Kjersti. Kjempeartig å lese om dere, men litt skummelt med alt som Håvard utsetter seg - og dere for. Går som regel bra.
Håper dere får en fin farm etterhvert, skjønner at det legges opp til det. Hilser fra alle på Straumgjerde.
Klem fra Anbjørg

Anonym sa...

hei!

så kjekt å lesa altså!må flir en del,for kjenne mæ igjen på mange måta..å som æ savne Mongolia..skoilla vært der,men må nok studer i hvert fall 2 år te først...håpe det går fint med dåkk:)Guds velsignelse!Silje:)