søndag, mars 11, 2007

Travle dager

Jeg må si jeg trives bedre og bedre i dette landet. Jeg gleder meg til jeg kan snakke med mongolene på mongolsk og ikke bare på "kfangersk" (blanding av kvasi og fingerspråk...), men er i første omgang fornøyd med at skrekken for å ta kontakt er mindre enn i starten. Så er jeg utrolig fornøyd med at vi har fått oss dyr! Hesten er litt tynn (har funnet ut at den har parasitter i magen) og at den har litt sår rygg (har avdekket en del sår på ryggen dens), men med litt stell og kjærlighet - og hvile - skal den nok bli bra igjen! Pelsen har allerede begynt å få igjen litt av glansen sin, så det er tydelig at kornet den får gjør nytte for seg.


Her ser dere Bamse - han har noen byller på ryggen og trenger litt hjelp til å få renset dem. Her klipper jeg bort irriterende hårstrå og rensker opp i uhumskhetene. Litt vondt var det, men han finner seg tålmodig i behandlingen. Legg for øvrig merke til hvor liten han er! Og hvor bra jeg passer inn i et miljø med hest og høy og stall!

Så må jeg fortelle dere om vår lille Sondre. Han har ikke lært seg å si så mye annet enn "datt ned", men det sier han til gjengjeld om stort sett det meste. Han legger stemmen noen hakk ned og roper: "Pappa!" Når han får svar, er beskjeden stort sett klar; "Datt ned!" og da kan han ha ramla ned, slått seg, bikka et vannglass, knust noe, henta en leke eller trenge hjelp til noe. Og han blir forferdelig sint hvis han ikke får vilja si - det har han sikkert etter mora si forresten - og vil alltid gjøre det samme som de andre. Spesielt godt liker han å være med på det pappa gjør.


Dermed fikk han lyst til å sitte på do som de andre gjør. Og han ville lese bok på do - sånn de andre gjør. Han gjorde likevel ingenting i do, sikkert fordi han aldri har sett de andre gjøre noe der... At han er konsentrert er det i hvertfall ingen tvil om...

Gjermund

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hallo igjen folkenz!
Da må jeg bare si det da, at jeg er en utrolig stolt tante. Litt synd jeg ikke får se og høre historiene i virklighet, men det gjør seg jo med blogg! ;)

Hva jeg skal si, blir vel en annen sak.. ! Noen som har noen tips? Jeg skal i alle fall si at jeg er utrolig glad i Mongolia-folka mine <3 Savner dere masse..

Masse klemmer fra Åshild
Som gleder seg sykt til dere kommer hjem att!

Anonym sa...

Høres igrunnen ganske kjent ut denne beskrivelsen av veslegutten:) Kommmer på en annen liten gutt som gjerne ville "føle seg stor" sammen med pappan sin, og storebrødrene! Og jammen hadde denne veslegutten temperament også! Så STAKKARS unger hvis Kjersti også har det!!! Det var overraskende!:0 Skal be for dem jeg
Ellers er det veldig godt å se at dere trives bedre og bedre, tenker nok at ungene koser seg med alle dyra. Og jeg skjønner godt at Ola syns de også fortjente å ha for- og etternavn, vi har jo det! GODKLEM til alle sammen:)

Anonym sa...

Høres kjekt ut med dyr! Ser ut som at du trives godt i kjeledress også! Bra det.

Apropos det med temperament... Vet ikke helt hvem han har arvet det fra jeg?

Anonym sa...

Weeee, fine dyr :)

Forslag til navn: Lille Ida, Ariel, Pippi (som Andrea si), Alma, Snøhvit... Barna kommer nok på noe.

Merkelig fasong på den hesten foresten! Men den blir nok bra.. skulle så gjerne vært der og hjulpet deg med den jobben Gjermund!!

Anonym sa...

Eg må sei d bilde av sondre va bare nydelig! Fekk meg te å smila! Håpe dåkk har d bra der nede - huske på dåkk! Lykke te i arbeidet og god tur hjemover hit til Norge når den tid kommer!

Gud velsigne dåkk!

Klem fra Møyfrid!

Anonym sa...

Det er flott å se at bondevette kommer tilbake - eller det har vel heller aldri vært borte.....?!

Jeg ser forøvri at fjøset ikke er behandlet??! Skal jeg ta med maling eller beis/dekkbeis ( er det vel lurest å bruke første gang - sånn helt enkelt ja ) når en gang jeg måtte komme....?!

mvh
KOK.

Sonja sa...

Det hadde vært kjedelig om bloggkonseptet ikke hadde eksistert, nå som dere er i Mongolia! Savner dere, og ser utrulig fram til at dere kommer til Norge snart;)

Forresten Gjermund, jeg vet at du liker å få anledning til å være litt...ehh...mindre seriøs. Så nå har du'n. Jeg tikka deg (sånn i tilfelle du har lite å gjøra en dag!)...sjekk bloggen min for regler.

Mari Johanne sa...

For en fantastisk blogg!! :) Jeg har kost meg i 4 timer nå, har lest alt, fra begynnelsen av!! kommer til å sjekke fast innom her framover.
Godt å lese at det er bra med dere! Fire, snart 5, flotte unger har dere og! :) Herlig!!
Klemmer fra gammel Gjennestad-venninne Mari