fredag, mars 14, 2008

Et glimt

Ja, jeg er klar over at jeg ikke er spesielt meddelsom for tiden. Sånn er det med den saken. Men et glimt fra innsiden av et hode hvis eier skulle ønske enkle tanker var en handelsvare det gikk an å hamstre skal dere få.

Noen mongoler har mange meninger om utlendinger. De synes utlendinger ofte gjør mange rare ting. Mongolene ser ikke på seg selv som trengende, men de mener utlendinger ofte ser på dem som fattige hjelpeobjekter. De ler av utlendingers "tøysestress" og frykt for det uforutsette. Og de synes utlendinger ofte gjør små, ubetydelige ting til store altomfattende problemer og utfordringer. De vet masse om korrupsjon, men fokuserer ikke på det. Og tid er til for å leves, den kan ikke mistes i følge dem.

Jeg undres på om de har rett.


Jeg er utlending.


Gjermund

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du er utlending? Javisst! Jesus erklærte det samme:" Mitt rike er ikke av denne verden."
Han ville så gjerne ha mange med seg i SITT rike; men de ville ikke. De skjønte det ikke. De trodde ikke på Ham. De beundret Ham for alle undrene Han gjorde; men de forkastet Ham allikevel. Han visste at de ikke visste hva de gjorde; derfor ga han dem - og oss - allikevel full forlatelse!
Er det virkelig mulig??

Det er visst ikke så mange som har bruk for Ham idag heller, men Han har enda ikke sluttet å kalle! Og frøene Hans spirer der en minst venter det. Fantastisk!
Kjære Jesus, velsigne du såmannen!

Anonym sa...

Gjermund, du er alt for dyp. Har noen mongolere sagt deg det noen gang?

Anonym sa...

Uansett åssen jeg prøvde å gi en kommentar denne gangen, ble den strøket igjen. Kjente at jeg mente endel selv også, og ble egentlig "kvalm" av meg sjøl...
Skjønner godt at du ønsker å hamstre enkle tanker..(sitter ofte i en stol og bytter ut slitsomme tanker med div spill som ikke krever noe slit). Kanskje folk "rømmer" på hver sin måte..."Lev så godt du kan NÅ, overlat problemer til andre..." tror endel har det slik, egoister som vi er.
Nei det var ikke enkelt å bli født som menneske, vi mener og vil, feiler og roter til osv...Husk at det ikke er du som skal redde, frelse noen, klamre deg til den hvilen Jesus har til deg, Han følger med!
Klem fra mamma, som er utrolig takknemlig for hvem du er