tirsdag, april 08, 2008

Tida går for fort!

Egentlig har vi tenkt en stund at vi skulle lagt ut et nytt blogginnlegg - men vi er inne i en periode med en og annen aktivitet på gang, så det har liksom ikke villet seg slik. For meg har dette vært vårens store hendelse:

Den ene søya vår har fått tvillinger! Jeg har dermed hatt suksess med mitt lille private prosjekt som gikk ut på å fòre sauene for å se om de kan produsere mer enn normalt... Åpenbart sier du, men her liker man å se det før man tror det.

Denne lille frøkna er født den 25. mars og veier sine drøye ti kilo (tolv, tenker jeg). Også noe som er svært spesielt i mongolsk sammenheng. Jeg noterer på nytt en suksess (samler på slike).

Så er det det som skulle vært den største hendelsen i april for meg - og som sikkert var det for denne karen; Håvard ble fem år den 6.! På farfars 55 årsdag. Det var stor fest med alle vennene hans til bords, og med Kinder-egg (nettopp blitt tilgjengelig her i Darkhan) i eggeglasset. Null sunt å spise - bare sukker.

Her er Ragnhild i god gang med "temmng" av en av geitekillingene våre. Denne er født den 26. mars og er egentlig litt for stor til å være koselig etter mongolsk standard. Dette med størrelse, fødselsvekt, syk eller frisk osv, osv er svært, svært viktig her i Mongolia. Husdyr er noe som opptar alle, og at jeg som kjøpte fire for 1 år og to måneder siden plutselig har 12 sees på som en utrolig prestasjon.

Her er den sinnsykt farlige vakthunden vår som så mange mongoler er så redd for...

Så har våren kommet til Mongolia, med sine sandstormer. Dette er resultatet etter en natt med vind - selv om vinduet var lukket kunne man nesten satt poteter i induskarmen. (Er det ikke slikt man sier i NM i ljuging?)

Gjermund

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å jødemin, (unnskyld uttrøkket), e tru itj e ska klåggå over at glaset vårt æ litt trækkfullt! Trøste og bære, ætje EI natt! Mæ glaset ATT t og mæ...! Dåkk kan no jæffalj så karsefrø sekkert. Og hvis det regne næste natt, så trøng dåkk vel itj å vatn hælj! Lykke t:)

Anonym sa...

Sandstormene husker jeg ja, fra Shirokkon i Frankrike. En venner seg til det meste.
Kjempeflott med tilveksten i dyreverden også. Du må bare vær lit stolt av deg selv nå. God vår til dere alle. Gratulerer til 6 åringen, Håvard!

Anbjørg

Anonym sa...

Kjekt å holde litt dyr! Og som Tombagronom så er du jo gjerne rasende dyktig, ikke sant Gjermund! :)

Når det gjelder sand, så tror jeg vi kommer til å få litt nærkontakt med det vi også, når vi kommer til Mali.. Har forstått det slik at det blir et lite sandlag i løpet av dagen på gulv, bord, osv.. Mens deres unnskyldning for sand på gulvet heter Gobi, så tror jeg vi skal matche den med vår kommende unnskyldning, Sahara.. :) MEN, sandlag overalt er ikke noe jeg gleder meg til, bare så det er sagt.. Håper bare jeg berger elektronikk og slikt..?! Sand+mikroprosessorer er ikke alltid en god match..