torsdag, november 20, 2008

Bilder fra hverdagen i Khovd

Her går livet sin vandte gang. Vi skal jo være i Mongolia i 4 uker til, så vi må prøve å leve så vanlig som mulig så lenge det går. Vi er ganske slitne nå, så det er godt å ha en og en halv uke uten pakking! Vi prøver begge å slappe av så godt vi kan. Jeg legger ut noen bilder fra hverdagen vår her i Khovd.Ragnhild og Ola går på norsk skole med 4 elever, 2 lærere og en ettåring (som ikke var med på dette bildet). De har det kjempekjekt på skolen! Lærerne er så flinke til å lage sosiale aktiviteter som turer og sånn. I natt har de hatt lesevake på skolen og sovet over der. Denne uka har det vært temauke og de har lært om polekspedisjoner! De har bl.a. spikka båten Fram som de viser fram på bildet her! De var på vei ut for å prøve dem i baljer med isbiter (det er jo isbiter i sjøen ved polene også...) og vann. Det er rundt 17 kuldegrader om morgenene og 10 om kvelden her nå, så sånne forsøk er det forhold for å gjennomføre!

Her kjøper jeg melk hver dag. Jeg blir nesten overfalt hver gang - alle vil selge. Jeg er storkunde - jeg kjøper jo 3,5 liter i slengen!

Jeg har begynt å gå en tur hver dag, mellom en halv og en hel time om gangen. Det gjør godt for kropp og sjel! Dette bildet og bildene som kommer er tatt fra en av gåturene mine.

To barn er på vei inn i en liten butikk. En butikk i Mongolia er som regel bare et hus (med ett eller to rom) som til forskjell fra andre hus - som ligger inni inngjerdingen - utgjør en del av hasjaen (eller gjerdet altså).
Om morgenen/formiddagen om vinteren er det mye forurensning her pga. fyringa i gerene. Til vanlig vises disse fjellene i bakgrunnen helt klart.

Det mange kassaker i Khovd. Vi bor like ved et kassakdistrikt. Kassakene er en muslimsk folkegruppe. Her er moskeen deres.

Her er et bilde av Håvard på Ola og Håvards nye rom! Han kom så stolt ned til meg en dag og ville vise meg hvor fint han hadde rydda og redd opp senga! Er han ikke flink?!

Dette er et bilde av sist gudstjeneste. Kirken leier et slags barnebibliotek til gudstjenestene. Sist gang var vi etter forholdene veldig mange og det er kjekt!

Dette bildet er tatt etterpå. Mongolene elsker å bli tatt bilde av, mens barna våre liker seg best bak fotografen...

Dette er ei kjekk jente! Ho studerer 4. året på engelsk/russisk linje på lærerskolen. Ei veldig flink jente. Hun hadde nesten aldri spilt piano før, men i løpet av en time med øving her klarte hun å spille en mongolsk folkesang delvis med begge hender! Hun har blitt ivrig etter å høre mer om Jesus. I går på bibelgruppa satte hun seg ned og fortalte de andre historien om den bortkomne sønn som hun hadde hørt i kirka på søndag. Den historien hadde gjort inntrykk!

Dette er oppsetting av en mongolsk ger. Den ble satt opp utenfor den "gamle" leiligheten vår i forbindelse med et dødsfall i blokka. Da kommer alle slektningene på besøk til familien, og de skal ha mat og te. Derfor er det veldig praktisk med en ger utenfor.
Til slutt vil jeg igjen få takka for alle oppmuntrende kommentarer og mailer vi har fått i det siste! Det har betydd mye for oss! Takk for all forbønn også!
Kjersti

6 kommentarer:

Marie A. sa...

Hei Kjersti! Kjekt at du skriver og at du legger ut bilder fra hverdagene i Mongolia :) Vi tenker masse på dere og håper at alt det praktiske snart legger seg til rette.
Klem fra oss i Mali

Anonym sa...

Takk at du deler tanker og glimt fra hverdagen deres.En hverdag som jeg vet er veldig spesiell og utfordrene akkurat nå.Ber for dere.
Deler et dikt med dere,som har gjort meg godt i de siste ukene.

Fortiden er omme.
Fremtiden vil komme.
Nå i dette øyeblikk står vi i Guds nåde.

År som sank i havet-
År som er Guds gave-
Nå i dette øyeblikk står vi i Guds nåde.

Tid som Herren sender,
alt er i Hans hender.
Nå i dette øyeblikk står vi i Hans nåde.

Tid vil være omme.
Evighet vil komme.
Hver en stund, hvert øyeblikk
står vi i Guds nåde(T.Hyllemo)

Varme hilsener til dere fra Hilde

Anonym sa...

Så fint å få se glimt av hverdagen deres. Det hjelper jo oss å forstå litt mer av hvordan det er der.

Lykke til med innspurten, og har ikke du bursdag snart? Ha en fortreffelig dag!!!

Klem fra Rannveig

Andreas sa...

Takk for oppdatering Kjersti! Det er spennende å følge med! :)

nina sa...

Hei igjen dere.

Det er like flott å se og lese hver gang hva dere er opptatt av , hva dere opplever og måten dere deler med oss som følger dere.
Gud er god, og selv om det akkurat nå er en dal, så vit at dette vil Herren bruke.Vil dere skal vite at vi ber for dere og at vi ser fram til å treffe dere ved neste korsvei.Dere er flotte!
Nina i Peru

Anonym sa...

Hei Kjersti.
Det er 22.nov. når jeg leser og ser på bildene dine.
Så nå vil jeg bare gratulere deg så mye med dagen, før dagen for dere er over. Blir du 29 år? Jøje meg. Du har rukket mye og lykke til fremover!

Klem fra Anbjørg.