torsdag, mai 11, 2006

Barnevogner

Jeg oppfordrer dere alle til å lese innlegget på Knut Reiers blogg (link ved siden av) om barnevogner. Han har så inderlig rett. Barnevogner er no herk på busser og i byen. Det hadde vært helt greit med barnevogner på fortau og på trikk, hadde det bare ikke vært for alle de hodeløse barnløse som går der som om de eier hele verden. "Der kommer det en tvilling-barnevogn," tenker de, "han får trille rundt!" Drittsekker, kaller vi sånne folk. Og likens på bussen - vogna må inn den, det er ikke til å diskutere - men flytter de på seg, de late uten barn? Neida - de står like i veien - og skuler stygt på en stakkar med vogn. Når jeg møter sånne, passer jeg på å gi uttrykk for hvor vanskelig og knotete det er å manøvrere en vogn på en buss ved å kjøre hardt og brutalt på dem, og ved å ikke sette på bremsen, slik at vogna farer fram og skraper opp skinnleggen deres når bussen bråstopper - for det gjør bussene ofte i Oslo. Skjønner ikke at det går an å være så korka at man vil bo i en storby engang jeg. Hva er bra med å bo i Oslo for eksempel? At det er mange busser å sitte trangt på? At det er mange fortau å gå i kø på? At det er mange kinosaler å sitte trangt i? At det er mye "grønn natur" å få en hel kvadratmeter for seg selv i? At det er mange skiløyper å gå i kø i? At det er mange parkeringsplasser som alle andre har parkert på? At det er sinnsykt mange veier å kjøre sent på fordi alle andre kjører der også så det blir kø der? Å lukte på den friske luften a lá ecshaus? At det er mange sykehuskøer det ikke er plass i? At det er så høye lønninger her at man har råd til akkurat et brød og en kartong melk etter at man har betalt den sinnsyke husleia her? Nei - det er ikke småbarnsfamilier bare som burde kommet seg ut av storbyene. Menneskene vil bedras - de tror de har det godt i byer!

Gjermund

9 kommentarer:

Reier sa...

Nei, nå synes jeg du er litt ute å kjøre... Jo, jeg er enig i at folk må komme seg vekk fra storbyen, og joda, vi uten barn kan nok være litt lite behjelpelige av og til.

Men likevel har jeg en følelse av at mennesker med barnevogn bevisst forsøker å legge bussturen til rush-tida, da det er trangest på bussen, og at de bevisst går på handletur i tjukke byen når de vet at det er mest folk der.

De med barnevogn har jo ofte fri på de tidene vi andre jobber - DA kan de gå ut så mye de vil!

Gjermund sa...

Trur du virkelig det er flere barnevogner ute i rushen enn ellers du da? Eller er det slik at en eneste barnevogn er nok til å irritere deg? Du må huske på det at du er på arbeid du, når de fleste barnevognene er ute og triller, så du ser aldri hvor mange barnevogner det egentlig er i Oslo! De du støter på i rush-tida er bare de som jobber begge to for å holde hodet over vann vet du, eller som har gått tom for Pampers eller andre livsnødvendigheter.

Anonym sa...

Ikkje så ofta, men må denne gong gje mi støtta t Knut.. Barnavogn på bussen e kje d versta, men at ADLE m vogn ska t byen, eller handla i Bogstadveien på lørdag føremiddag, kan eg ikkje forstå...

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Barnevogner er nå en ting, folkens...

Men hva med de som går på fortauet med 15 fulle bæreposer fra Rimi, og dulter borti alt og alle på sin vei. Eller syklister som kommer susende uten at vi halvdøve har fått med oss noe som helst, bare at det plutselig blåste litt ekstra rundt ørene. Og da kan vi prise oss lykkelige over at vi ikke ble meiet over ende og liggende i en blodpøl på fortauet uten at noen en gang forbarmer seg over oss.

Ny valgkampsak for Oslo by: To-etasjes fortauer (og selvsagt også busser)!!!!!!!

Jostein

Reier sa...

OK, jeg skal la dere få vandre ut i rushtida også. Greit det.

Men da kan dere i alle fall holde dere borte fra de mest trafikkerte områdene på de mest trafikkerte dagene. Man trenger da ikke gå på Bogstadveien midt på lørdagen for å kjøpe Pampers! Det har de jo i lokalbutikken!

Jeg trenger kanskje ikke si hvor dere IKKE bør være 17. mai...

Gjermund sa...

To etasjers busser er et bra forslag, dersom det er heis i dem - dere tenker vel ikke at vi med barnevogn skal måtte sitte i første etasje hele tiden? Og Knut - jeg skal love å holde meg unna Bogstadveien på 17. mai...

Gjermund

Åse-Marie sa...

Hei Gjermund, dette var en morsom debatt... lenge leve alle med barnevogn - det er jo DE som faktisk tar ansvar og fører Norge videre... :-) Men egentlig ville jeg bare si Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Hyggelig at du titter innom! :-)

Anonym sa...

ja oslo e itj alltid det beste stedet aa bo..men troest dae med det at i Darhan bli du den eineste med barnevogn,saa da ska du faa gaa fritt:)heller ikke masse bila,trikka eller bussa der akkurat;)trur daakk som familie med masse unga kjaems te aa trives der..kom fra darhan i gaar,og det e jammen mae ein fin plass aa vaer:)naar du sjer bussan i UB derimot,tvile ae paa at du vil press ei barnevogn inn paa en saann buss..

sigurdt sa...

Ja modernisreringa har satt sin pris, og enkeltes sinne i kok sees godt i detta innlegget!.............:-)