onsdag, mai 03, 2006

Forandring fryder

Nå har jeg forandret litt på bloggen min igjen. Observante lesere vil se at headingen har forandret seg for en liten stund siden, og nå har jeg utvidet link-sortimentet. Håper alt virker som det skal når det kommer til syne, og at alle linkene bare er listet opp en gang hver seg. (Dette med data er ikke lett!) Er litt redd for at jeg en eller annen gang skal slette hele greia uten å forstå noe som helst. (Sånt kan sikkert skje!)

En annen ting jeg har tenkt litt på de siste to dagene, er hvem det var som først skrelte en appelsin, og hva som førte til at det mennesket gjorde det? Var det slik at han/hun bare plukket seg en appelsin og sa: "la meg nå skrelle denne, for å se om den smaker søtt"? Eller tråkket han/hun på en nedfalt appelsin for deretter til sin forskrekkelse å finne ut at den var bløt inni? Kanskje var det en lokal buskmann på flukt fra et villsvin som uforvarende tråkket på en appelsin og trynet midt i spranget, slik at villsvinet innhentet ham og tok knekken på ham, som fikk hans bekjente til å begynne å tenke på hvordan man best kunne bruke en appelsin? Dersom de på den tiden hadde en form for etterforskning, måtte de jo sikkert snart slutte seg til den teorien at det var appelsinen som indirekte, men bokstavelig talt, var årsaken til hans fall. Deretter må de så ha studert appelsinen og funnet ut at dersom de hadde visst at det gikk an å spise appelsiner tidligere, hadde ikke denne buskmannen kommet i knipe med dette villsvinet mens han lette etter nøtter på bakken (da det er ganske sikkert at appesliner vokser på trær) og dermed hadde han ikke vært død.

Det er også naturlig å slutte seg til at denne buskmannen nok het Appel, og at frukten vi kjenner som appelsin er oppkalt etter Appel sin historie. Bare noen tanker.

Gjermund

3 kommentarer:

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Utrolig hva hjernen din har plass til, Gjermund!

Filosofien trenger nok fremdeles noen aktive tenkere, så det er bare å ta plass...

Sofia sa...

är apelsinberättelsen också berättad vid sängkanten till ett av dina barn?

sigurdt sa...

JA en ting ska du ha gjermund, vår herre har ikkje lagt stillstand i dæ i hværtfall, hehe...Og bra e d!