fredag, mai 12, 2006

Konspirasjon!

Nå har vi til stadighet lest om alskens rare ting som finnes i stadig nye matvarer. Og forbrukerne skriker opp om de utroligste ting. I USA har ei blitt dømt til en lang fengselsstraff og en sinnsyk erstatningssum for en falsk anklage om funn av en finger i en hamburger eller hva det var. For ikke lenge siden var det ei dame der borte som faktisk fant en bit av en finger i hamburger'n sin - lurer på om ho får en like stor erstatning jeg? I Norge har vi E-coli (som er en veldig alvorlig ting, jeg prøver ikke å si noe annet) og diverse funn i ulike melkeprodukter - En spurv i en melkekartong(!) og nå sist, en snegle i en youghurtboks Snegle i yougurtboks

Jeg stiller meg spørsmålet: Er det bare jeg som tenker at dette ikke er tilfeldig? Jeg bare undres, for alle med litt mer en mikroskopisk kjennskap til kvalitetssikring i forhold til norsk matvaresikkerhet (smør på flesk, men dog), vet at det ikke er tilfeldig hvilke rutiner maten i Norge produseres etter. Det er ikke for ingenting vi kan spise bløtkokte egg uten redsel for salmonellaangrep som det eneste land i verden - med unntak av Grønland da, hvor pingvinegg er en delikatesse, og hvor de ikke koker egga men tiner dem.

Bare tenk liksom: i hvor mange år har man slakta sau uten at folk har blitt sjuke av E-coli? E-coli er en bakterie som lever i bæsj, ikke i kjøtt! Altså: noen må ha hatt bæsj i det partiet med kjøtt som folk ble sjuke av. Et enkelt resonnement! Og en annen ting: Når man tapper melk i en kartong, så går den gjennom kraner eller dyser - etter å ha blitt varmebehandlet. Man får ikke en spurv(!) gjennom en kran da vet du! Hvor dum går det an å bli? Noen må ha puttet den oppi kartongen, før kartongen ble lukket igjen! Og det kalles sabotasje. Og til sist: En snegle kan ikke leve i en youghurtboks, ganske enkelt fordi innholdet i boksen har gått gjennom en slik behandling at den ville vært død, oppdelt, grilla, brent, drukna og død igjen før den kom i boksen. ERGO: NOEN MÅ HA PUTTA DEN I BOKSEN MED VILJE!

Dermed kommer min koklusjon: Norsk mat er ren og trygg, noe vi antageligvis ikke kan si om alle som jobber i de forskjellige bedriftene som bearbeider matvarene våre. Det finnes nok noen utrygge mennesker der med urent mel i posen...

Gjermund

7 kommentarer:

Reier sa...

Gjør deg selv en tjeneste: Slutt å tenke så dype tanker.

Johs sa...

En litt fremmedfiendlig touch på tampen av artikkelen?

Johs sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Johs sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Gjermund sa...

Ånei! Ingen fremmedkulturell frykt her i gården nei! Men dersom det finnes mennesker som saboterer maten vår, nordmenn eller svensker, så er de jo ganske utrygge - og de kan ikke ha rent mel i posen.

Gjermund

Andreas sa...

Lurer på om dere kommer til å le av disse "hysteriene" når dere har fått litt tid på baken i Mongolia.. :D Hehe..

sigurdt sa...

Jaja...æ ler ihværtfall no og ikkje seinar...HAHAHA
Fasiten ligger vell i og kaste snegla og spise resten! og dermed vil ingen sabotasje lykkes uten oppstuss fra SKRIVBENTER!!!!