onsdag, oktober 25, 2006

Misjonærliv med flis

Jeg har skrevet en del om en stall i det siste - nå er det vel tid for å tilstå at jeg fortsatt ikke har begynt på den ennå... Men i dag ble jeg ferdig med grisehus og grisebinge! Det var stort. Og det er rydda plass til stallen, som nå har vokst til saufjøs/stall/fôrlager... Og til sommer'n har jeg tenkt å restaurere hønehuset. Hundehuset har også fått seg en overhaling, så nå er veggene i orden - huset har fått gulv og mindre døråpning, slik at bikkja ikke skal fryse så gæli til vinter'n. Hva vi gjør med valpen vår er jeg fortsatt ikke sikker på, nå for tida bor'n i hønsehuset...

I dag gikk jeg på på butikken å spurte om det var mulig å få kjøpt pølser - på mongolsk! Det er så godt at det endelig går an å spørre etter ting man trenger - og stort sett så forstår jeg hva de sier når de sier hva jeg skal betale. Det er faktisk veldig viktig!

Som dere forstår, ting går smått om senn fremover. Jeg elsker (som sikkert mange av dere vet) å lage ting med hendene, så litt snekring og vedlikehold er midt i blinken for meg. For mye lærdom tar som kjent knekken på den sterkeste (Pippi) og jeg har ikke tenkt å utforske grensene mine i så måte - derfor prøver jeg å balansere inntaket av språkkunnskap med litt blå fingertupper og flis i nevene. Det gjør godt for hue å tappe av litt fysiske krefter av og til tror jeg, så det er vel bare å begynne å tenke på neste prosjekt snart - så jeg ikke skal gå lens. Har jo forsåvidt allerede tenkt litt på dette med kamelhold - kanskje går det an å leie seg litt plass på nabotomta for å holde en kamel? Litt sus over det - ikke sant? Kameleier Gjermund Kvam...

Ja, ja - tiden vil vise - enn så lenge: Baierte!

Gjermund

5 kommentarer:

Sonja sa...

Kameleier Gjermund? Hvorfor ikke? Jeg mener, du har jo akkurat blitt kvitt de dyra som "møer"...:)

Hvordan sier du "glad i dere - tenker mye på dere" på mongolsk? For det gjør jeg! Gi Ragnhild og gutta mine kjempeklemmer fra meg!

Anonym sa...

En liten tanke kanskje...
Me Noas ark som forbilde, går du sikkert itj tom for prosjekta me d første ;-) Han favna ihvertfall stort, har e forstått :-)
Keep on working!! Et stort hjerte favne også mange dyr vil e tru.
Oddvei

Anonym sa...

Fins d kamela i Mongolia? Interessant. Trudd dæm mått hå d værmt e. Kjør på mæ kamelfjøs, du Gjermund:)

Anonym sa...

Å, kjære vene - stakkars Håvard! Du æ mine bønne jæffalj.

Anonym sa...

vil bare si at i så fall e d du å en sjeik på zanzibar som æ vet av som kameleiera! :)