mandag, desember 11, 2006

Jul er mer enn mat

Jul er mer enn mat - det vet alle som har levd mer enn tre år. Grunnlaget for å si det, er at vår vesle treåring gleder seg til jul fordi: Han vet at vi skal bygge pepperkakehus, spise seigmenn, lakris, non-stop, makrell i tomat og leverpostei fra Norge. I tillegg skal han få pakker - noe han egentlig ikke helt forstår, for det er jo Jesus sin bursdag!?! Men han tror at det sikkert henger sammen med at Jesus er så snill - og da bir det lett å godta.

For oss større er gleden blandet med en smule bekymring. Blir det nok pinnekjøtt tro? Blir pinnekjøttet salt tro? Hva med fenalåra, blir de riktig modnet? Og hvordan vil det bli å feire jul i et annet land, uten besteforeldre og søskenbarn etc rundt seg? For ikke å snakke om alle vennene man ikke får julebesøkt. Hmm... Dette blir en rar jul...

Så er det bare det, at man risikerer å bli innbudt til noen andre venner. Slike som vi har blitt kjent med her, og om vi ikke feirer sammen, så er vi med hverandre - med tanke på familie og venner hjemme i Norge. Så det skal vel gå.
Spennende er det i alle fall å tenke på at selv om jula er 7 timer tidligere ferdig her hos oss enn hjemme i Norge, så feirer vi akkurat det samme, og ønsker å ære den samme personen - Jesus. Ja, egentlig så er det en fin måte å vise Jesus takknemlighet på det å gi hverandre julegaver - det var jo nettopp det han gjorde - gav oss en gave. Uten at vi fortjener det. Nesten som en julegave.

Men det er mer og i jula. Nemlig klær! Til noens fortvilelse (gutter som regel) og noens forlystelse (jenter som regel). Da vi slapp Ragnhild løs på markedet for å finne seg noe til jul, endte vi opp med ei lita prinsesse... Litt glorete for oss kanskje, men som en drøm for den lille jenta. Mens Ola, han var mest opptatt av at han fikk klær som ligna på pappa sine...Ragnhild er litt bekymra for at det ser ut som et bryllupsbilde, men likevel... Søtt par hva?

Gjermund

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det er så gøy å lese om hvordan dere har det! For det virker faktisk som om dere har det... bra!?

Anonym sa...

Det LYSER stolthet av øynene deres :) Herlig, det er akkurat sånn det skal være =) fine ble de

Andreas sa...

FANTASTISK bilde! :D

"Den første jul i et fremmed land" - er det ikke et vers som går sånn? Jeg tror dere får en flott jul, selv om den kanskje blir litt annerledes enn man er vant til fra Norge.

A.

Sonja sa...

Stolt tante!

Anonym sa...

Åhhh... Så nydelig Bilde, Savner dere så utrolig!! Er en Super stolt Tante!..

Anonym sa...

Åhhh... Så nydelig Bilde, Savner dere så utrolig!! Er en Super stolt Tante!..

Anonym sa...

Utrolig gøy bilde!!!! Hun blir nok stolt av den kjolen der når hun blir stor! :) Jul i fremmed land kan være ganske så alreit det også har jeg erfart:) Det blir på en måte så annerledes at det ikke kan sammenlignes helt med norsk jul og det er kanskje like greit? Hils.

Anonym sa...

Ehhh- det var en gammel Erstad-Inder som sa :)

Anonym sa...

Å så søte! savner dere ja:'( hehe klem fra verdens stolteste tante!.. hils da!!