torsdag, desember 21, 2006

Mongolia-nytt

Det er noen som har spurt om vi kan vise noen bilder fra her. Det kan vi:


Her er et bilde fra taxiholdeplassen vår. På denne plassen står vi å venter på taxi - som egentlig bare er en bil som går i rute mellom et sted bortenfor denne holdeplassen og en annen plass på den andre siden av denne holdeplassen. Den gata dere ser rett frem er den som går inn til og mellom NLM-kontorene og vårt hus. Det store blå i bakgrunnen der er en vordene skole dekket med presseninger.


Her harjeg snudd meg ca 90 grader til høyre. Disse gjerdene finnes rundt alle hus her på bataljonen, og kalles "hasja". Quite nice.


Her er et bilde fra stuebordet vårt. En ganske trivelig plass. Dette er da julebrevkladden vår, skrevet med nyinnkjøpt fyllepenn...


Så var vi på avslutningsfest for alle NLM's ansatte i kveld. Som dere ser er den tradisjonelle mongolske maten kommet på bordet: Fruktfat med kiwi og bananer, bløtkake med smørkrem og et fat med en hel - men død - fisk.
Festen ble forøvrig holdt på et av Darkhan's beste hoteller, og i salen ved siden av oss ble det også holdt en fest. Arrangørene konkurrerte så godt de kunne om å spille høyest mulig 80-talls musikk...


Som en del av underholdningsprogrammet kom det inn en rekke søte, små mongolske danserinner som danset en hestedans for oss akkompangert av et til tider sviktende musikkanlegg. Et slikt musikkanlegg som har en tendens til å slutte å virke når en som ikke har greie på å styre det gjerne vil gi inntrykk at han har greie på det...


Til tross for absolutt ingen alkohol, tror jeg vi hadde det like moro hos oss som hos våre svaiende konkurrenter i nabosalen. I hvertfall de andre, som fikk bivåne en stiv nordmanns aller første - og høyst ufrivillige - stolprende "dansetrinn". Damen var snill, og lot meg gå etter minst et helt minutt - men da måtte også slipset løsnes...


Siden våre hushjelper er ansatt i NLM, var de med på festen. Det er to fantastiske damer. Bæ(g)laa, som står mellom meg og Kjersti arbeider deltid hos oss og Tuya arbeider full tid. Tuya snakker godt engelsk, men Bæ(g)laa snakker bare mongolsk - en god utfordring for både voksne og barn! Forøvrig snakker de bare mongolsk til ungene begge to - det er en del av jobben deres!


Mongolerne liker fest og moro - det er i alle fall sikkert - og spesielt damene elsker å pynte seg. Så blir det til at de ser ut som prinsesser hele gjengen. Regner med at Ragnhild glir rett inn i miljøet jeg...

Dette var noen glimt fra oss i Mongolia - ikke verst hva?

Gjermund

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, slettes ikke verst! Tror du klarte den dansen fint jeg, Gjermund;)
Lenge siden jeg har "besøkt" dere nå, og mye (på både godt og vondt forstår jeg) har skjedd de siste dagene. Men godt å lese at dere klarer dere fint nå. Takk for alle oppdateringer, bønneemner, bilder og tanker dere deler.

Ønsker dere alle noen gode førjulsdager - i Guds trygge hender.

Klem fra Siri

Anonym sa...

Nei, slettes ikke verst Gjermund! Hadde likt å se deg danse ja!.. ;) Gikk sikkert strålende! Skulle så gjerne ønske jeg kunne værra hos dere, men..

Jaja.. Ønsker dere en god jul og et godt nyttår.. når det kommer! Glad i dere alle, både små og store.. Klemmer Åshild

Anonym sa...

Hei! Kristin viste meg bloggen, og nå har jeg lest litt om deres tid i Mongolia. Spennende og interesant, men jeg håper virkelig at dere holder dere friske framover. Ønsker dere ei god jul og et godt nytt år! Skal hilse fra Kristin som er her på Sparbu på julebesøk. Vi ønsker oss hvit jul, men ute er det vind, regn og +7 grader. Juleklem fra Brita Buan

Anonym sa...

Ville bare ønske dere en flott jul! Selv er jeg i indonesia og koser meg med tantebarn! STORT! Håper juletiden blir fin!! klem fra møyfrid!

Andreas sa...

Fantastiske greier dette her Gjermund!

God jul til dere alle hilsen Andreas i Bergen.

Anonym sa...

God jul!!!


Johannes

Anonym sa...

Hei dere! Kjekt å lese fra julefesten =) Vi er på Tustna og feirer Jul i år. Her har det gått i torsk og stappe med flesk og rømmegrøt. Vi er mette og fornøyde og har tenkt å ta kvelden. Vi vil ønske dere alle ei riktig God Jul!

Anonym sa...

Gledelig jul!!!Håper ting kan snu litt for dere så dere får nyte dagene og spesielt jula. Her er det late dager på Erstad. Det passer bra til en litt sliten gjeng. Hadde julemiddag med hele familien hos oss. Gikk jo bra det også ;) Drar med fly hjem nyttårshelga. Det gleder spesielt jeg meg til! Forresten, kom på at jeg har sett deg danse før Gjermund, på Tomb da du var ung og nyforelsket!!! :)
Stor klem fra oss.