torsdag, desember 14, 2006

Overbevist - igjen

Kanskje er jeg en enkel sjel, men i dag sendte jeg en felles tekstmelding til en god del støttespillere i Norge (med håp om at den spredte seg til flere) med bønn om forbønn for Sondre som i to døgn har kastet opp mer eller mindre sammenhengende. Første døgnet hadde han forholdsvis høy feber (opp mot 40,5), ikke så mye det siste døgnet. Men har vi prøvd å gi ham noe å drikke (noe vi stort sett har prøvd hele tiden) så har han kastet opp nesten med det samme. Det begynte å faktisk å bli forholdsvis skummelt syntes jeg, for han begynte å vise tegn til dehydrering.

På grunn av avstanden til UlaanBaatar bestemte vi oss for å gjøre noe, for det så ikke ut til å ville gi seg. (På grunn av kvaliten på helsetjenesten i Mongolia, bruker vi ikke det mongolske helsevesenet mer enn vi må - det kan av og til være farligere enn å stelle seg selv.) Derfor sendte vi en bønnemelding til Norge og tok kontakt med en vietnamesisk lege fra Amerika. Han ville gjerne se på Sondre, og klokken fire i ettermiddag troppet vi opp på kontoret hans hvor vi fikk den beste servicen vi kunne ønske oss.

Etter at Sondre hadde demonstrert både oppkast og diareutbrudd for legen, fikk Sondre noe medisin og vi fikk beskjed om at dersom det ikke gav seg innen to, tre timer, måtte vi komme oss til Ulaanbaatar for at Sondre kunne få væske intravenøst. Så la legen handa på hodet til Sondre og ba for ham! Det er første gang i mitt liv at jeg har opplevd at en lege har gjort noe sånt.

Etterpå har Sondre beholdt nesten alt vannet han har fått. Han har drukket en liter ORS-blanding uten å slippe spesielt mye ut igjen, sammenlignet med tidligere - og han har begynt å vise at han har en sterk vilje igjen. Gjett om vi er takknemlige! Tross at han fortsatt har diare og har kastet opp en gang etter legebesøket, ser det ut til at vi slipper å reise til Ulaanbaatar, og at Sondre skal bli frisk igjen ganske snart. Dermed er vi også overbevist igjen - det hjelper å be! Takk til alle som var med å ba for og med oss, og takk til alle som vil forsette med det. Jeg tror ikke dere helt vet hvor stor pris vi setter på den tjenesten dere gjør!

Gjermund

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk å høre at det går framover, Gjermund!
Legebehandling og forbønn på en gang må vel være den beste behandlingen en kan tenke seg...

Vi skal be for dere, og selvsagt spesielt for vår lille faddergutt framover...

Hils de andre fem :-)

E&J

Anonym sa...

Det var godt å høre at det virker til å gå bedre!

Anonym sa...

Veldig spesiellt å lese dette Kjersti og Gjermund! Spesiellt å ikke kunne bidra med noe. Det var litt enklere i fjor da det bare var å tilby seg barnepass eller lignende. Kunne ønske det var noe jeg kunne hjelpe med.

Håper det nå går bra med "lille" Sondre! Å at dere andre også har det bra.
Hils alle sammen.

Savner dere hele gjengen.

Mch Johannes

Anonym sa...

Takk Gud!

Andreas sa...

Fortsetter å be for dere. Godt å høre at det går bedre! :)

A.

Anonym sa...

godt å lese at det går bedre. fikk høre om de hele i går på bibelgruppe. folk hjemme i norge tror kanskje vi er rett rundt hjørnet for hverandre, men det er vi jo ikke akkurat. men i alle fall bra det er på bedringens vei. så gleder jeg med til å se dere alle snart