mandag, januar 15, 2007

Språkmoro

Det er mye rart det går an å si. Spesielt på et fremmed språk. Her en dag hadde vi vært på markedet for å kjøpe oss tradisjonelle mongolske klær til en festuke uti februar. Og i forbindelse med det, skulle jeg hente ei sydame etter skoletid som skulle være med hjem for å ta mål. Skyssen var det selvsagt jeg som stod for. På den måten ble det til at jeg leide en drosje som venta utenfor mens sydama var inne hos oss og tok de måla ho trengte. Høflig som jeg er, gikk jeg ut med det i tankene å invitere taxisjåføren og kameraten hans inn på te. Men de kom ikke inn. Først en time senere eller noe, forstod jeg hvorfor de hadde ledd. Jeg hadde nemlig ikke sagt: ”vær snill å komme inn å drikke te begge to”, nei, jeg hadde sagt ”De der har ikke drukket te!” Riktig så overbevisende hadde jeg sagt det, med et tydelig spørsmål i stemmen. Det var i grunnen greit at de ble sittende der ute i bilen synes jeg – sånn i etterkant.


Ikke ser det helt bra ut det her heller - men det var bare mål ho fikk - ingen nuss!

Barna trives ganske godt, og finner stadig på noe morsomt. Nå har også Heggdal’s kommet tilbake, så nå er det flere å leke med enn det var i jula.


Bøtter kan brukes til så mangt...

I helga som var hadde vi også besøk av Bayraa og kona hans – og datteren deres naturligvis. Da serverte vi Båts og melkete – selv om det ikke ble helt på mongolsk vis.


Bayraa med familie. Riktig trivelige folk, men det er nok rart for dem å komme til folk som har mer enn det er mulig for dem å drømme om. I møte med slike som dem får uttrykket "vi trenger" et annet innhold...


Vår kjære Tuya hjalp oss å lage maten - ho har litt mer erfaring med mongolsk mat ho...

Gjermund

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehe.. Kan bli litt ball med det der språket i blant!
Morsomt å høre fortellingene deres :D