lørdag, januar 06, 2007

Nytt siden sist

Ja - da var det vel en stund siden det kom noe nytt fra denne kanten? Ikke så rart det, siden det nesten har vært umulig å få tak i internettkort! Og da vi først fikk tak i, brukte vi fem minutter mellom hver side på nettet, så ethvert forsøk på å oppdatere denne bloggen ble en grusefull øvelse i venting - før skjermen til slutt viste "ERROR".

Men nå ser det ut til å gå bedre. Vi har fått litt mer snø her, så før den blåste vekk igjen, var det opptil 3 cm i fonnene. Da gikk vi på ski.


Det likte de godt - alle fire. Ja for Sondre står ikke tilbake for de andre tre, må dere tro!


Nei, som i alle andre ting trår han til for fullt og gir alt.Så kommer det en virkelig gladmelding: Dere husker Bajraa? Han som har hjelpa oss å snekra stallen vår? Lenge var det usikkert om han kom til å bli bra og hva det i det hele tatt var som feilet ham - han var veldig syk og holdt en stund på å forblø fra innsiden. Nå ser det ut som om legene har funnet ut hva som feiler ham og at de har begynt på en behandling som virker! Jeg tror han er en av de få heldige i Mongolia som har opplevd å få hjelp i Mongolia! Vi er veldig takknemlige for alle som har vært med å be for ham, og håper at dere vil fortsette å be for ham at han må bli helt frisk. Han har kommet tilbake til Darkhan og har til og med vært på besøk hos oss.


Bajraa sitter helt til venstre på bildet, de andre er familie og venner som er å hjelper ham med praktiske ting mens han er syk.


Så har vi lært oss et nytt spill av noen mongolske jenter som kommer på besøk av og til (veldig moro og trivelig at noen begynner å komme på besøk - det har vært et savn). Vi kasta terning med ankelbein fra sau, og knipsa hester og sauer, geiter og kameler alt etter som de landa på bordet. Hørtes sikkert rart ut, men det var moro. Det heter forøvrig noe sånt som "Sjaggaa" omtrent... Det betyr da selvfølgelig "ankelbein".

For øvrig kan jeg melde at vi har hatt trivelig besøk fra nordmenn, mongolere, amerikanere og sør-afrikanere den siste tiden. Føler oss velsignet på grunn av at vi nå begynner å kjenne noen mennesker rundt oss litt, og at vi får til å kommunisere litt med mongolere dersom de kan litt engelsk - alt går når det er mulig å fylle inn hull og mangler i et språk med gloser og uttrykk fra et annet. Dessuten har Ragnhild blitt kasta av hesteryggen, og jeg tror den lille hunden vår endelig har blitt stedbunden... Det med hesten og Ragnhild var ikke så veldig farlig altså - måtte liksom si det for å skremme et par bestemødre...

Gjermund

7 kommentarer:

Anonym sa...

Skremme kan du,og egentlig er jeg vel litt skremt bare fordi du er faren! Litt for lite "redd" syns jeg, og det er vel mye grunn til at du har hatt det kjedelig:) Så bare stå på du og gjøre det moro for ungene, jeg BER!
Ellers er det godt å høre at "ting" blir lettere etterhvert. Mye å takke for. Lykke til videre.

Anonym sa...

Veldig koselig å se bildene forresten.Flotte unger,med store muligheter!

Anonym sa...

Det er godt å høre at det begynner å bli litt lettere dager! Idag har vi feiret ortodoks jul her hos oss, mest som en unnskyldning for å kunne spise pinnekjøtt da men... :) Og så har vi vært i misjonssalen, det blir andre gangen for min del dette skoleåret.. Når det gjelder snømengden så er den vel omtrent det samme som hos dere akkurat nå, men det varer neppe..

Solveig M og Yngvar sa...

Vi får vel forsøke å svare litt på bloggen vi også, selv om vi nok er litt flinkere med tlf. Hyggelig å snakke med dere i dag og så var det fint å få se bildene her. Dere er en flott familie med fire (snart fem)nydelig barn!

tante Svendsgarden sa...

Hei,godt nytt år!så kosle å sjå at ongan går på ski.vi har itj mer snø enn dåkk vi heller..Tomas ha prøvd skia litt hanj og.Onkel Jon ha trekt tann,hanj e ikke i form enda.Godt å hør at d går likar for dåkk no,på alle vis.Ønske dåkk en fin ettejulsvinter,du må veks og trives kjære Kjersti:)Savne dåkk alj!Klæm

Anonym sa...

Hei fam Kvam i Mongolia! Og godt nytt år! Fine bilder, og trivelig å høre at det går bedre med han mannen. Fortsett å send bønneemner til Norge, det ser ut som det har hjulpet noen ganger!

En liten beskjed til mor Svendsgarden: Du må flytte den grønne prikken fra "Google/Blogger" til "Other" neste gang du blogger! Du har nemlig ingen blogg selv...! Og foresten: har du skrevet dette selv? I så fall - imponert over dine data-framskritt!

Jaja, ha det fint Kjersti og Gjermund, Ragnhild, Ola, Håvard, Sondre og Lillebrøster :)
Klem fra Siri

Anonym sa...

Artig å se de første skia som ble kjøpt til deg Kjersti er kommet til Mongolia og nå er det Sondre sin tur. Godt å se luene på og det ser ut og også høres ut for at de blir mye brukt. Stå på med skigåing mine elskede barnebarn selv om det er bare 3 cm. Husker hvor flinke dere var på skituren i Oslomarka. dere gikk kjempelangt!