mandag, januar 01, 2007

...og kona følger opp...

Jeg synes det nye livet i magen min fortjener en bedre introduksjon enn den Gjermund gav i forrige mail, da.....:-) Kultursjokket har nok blitt mye forsterka pga dette og vi har hatt det tøft, men velkommen er det lille barnet! Og vi gleder oss til å holde det i armene for første gang! Det er nok like stort med nr fem som nr en!

Og vi gleder oss til å ta en tur til Norge! Helsevesenet her er ikke å anbefale for fødsler (heller), så vi er forsikra så jeg får dra hjem til Norge for å føde. Jeg og barna kommer hjem i siste halvdel av april, og Gjermund noen uker senere. Jeg har termin i starten av juni, og vi blir vel i Norge ca. 1 mnd etter fødselen, eller til jeg er klar for å dra til Mongolia igjen. Så vi har et spennende år foran oss i 2007 også!

Godt nytt år, forresten! Vi feira nyttårsaften her med de andre norske i Darhan (Jorunn, Anna og Anne Ellen) og det var veldig trivelig. Har vært mye sammen med dem i jula, og spesielt med Jorunn - Jorunn, Gjermund og jeg har nemlig blitt hekta på "Settlers"! Så det blir nok noen runder framover også med det!

Dette året har starta veldig godt, da! Jeg har jo følt meg litt ensom her i Mongolia, jeg har ikke hatt overskudd verken til å dra på besøk hos mongolere eller bedt dem hit, så den sosiale biten har gått tregt. Men for to dager siden siden var tre jenter i 14-15-årsalderen (søndagsskolelærene i kirka) her og spilte UNO med meg, og det syntes vi alle var så moro at de ville komme igjen. Så i i 2-tida i dag kom de tilbake, og denne gangen var det Settlers vi spilte. Veldig moro og god språktrening! Og mens vi holdt på kom han som vi har lånt hestene av ,(Jeremy fra USA) og to av døtrene som er 4-5 år og Peter (fra Sør Afrika) hit. og så kom Jorunn en tur innom. Det var så koselig! Jeg elsker å ha besøk (iallfall i passe mengder) så det var så oppmuntrende å ha så mange her på en gang! Så når jeg rydda etterpå, gikk jeg bare og smilte og koste meg -det gjør jeg ikke til vanlig,- men jeg var så takknemlig! Det er meningsfylt å rydde når det har vært besøk og vi har hatt det bra! Det gir energi!

Etter som jeg er i bedre form både psykisk og fysisk nå, håper jeg at jeg skal komme meg fortere framover språkmessig og sosialt. Det er ikke så lett for barna heller det med språk og venner. De liker ikke så godt å være sammen med mongolske barn enda, for de blir så frustrerte over å ikke kunne språket. Men heldigvis ser det ut til at de trives veldig godt her og de sier at de har det bra. Så blir det fint når familien Heggdal kommer tilbake til Darhan, forhåpentligvis om ikke så veldig lenge!

Jeg vil igjen ønske dere alle et godt nytt år med Guds velsignelse over dere alle!

Kjersti

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kjapp kommentar fra Sander; " dæ går itj ann ".... ( Sagt under stakken te tante Siv ).
Itj alle som oppleve å få mang søsken å har samma referanse ramma
Gratulerer med gamelt nytt!!!
Stor stas da.
Glæ oss stort te at dokk kjæm "hem" en tur fra fjerne strøk :-)
GODT NYTT ÅR
Klæmma frå Tverdal. Oddvei

Anonym sa...

Gratulerer! Var jo nytt for noen da ;)Og godt nyttår! Vi koser oss på Averøya tross snørr og hoste. Klem

Anonym sa...

Godt nyttår, og gratulerer mæ graviditeten!!! Kjæmpetrivele å hør, d bli nok stor stas fer alle d! Hå ei fin etter-juls-tid i Mongolia:)
Klæm frå Siri

Anonym sa...

Så koselig når du skriver Kjersti!:-)
Er klar for en ny runde Settlers utpå kvelden...og gjett hvem vi skal banke!:-) Bytter du 3 korn mot 1 sau?;-)

Anonym sa...

Gleder meg over den lyse tonen som er tilbake.Ønsker dere alle en god tid fremover, ALLE dere kjente og ukjente omkring dere.
MEN jeg må si jeg NESTEN syns synd på Gjermund, når dere to rotter dere sammen mot han:)

Anonym sa...

Ja, gratulerer såå mye!!.... Nja, hvet ikke helt jeg mamma.. Gjermund har godt av detta syns jeg!!.. Go on Kjersti/Jorunn!!...

*klem*

Reier sa...

Med så mange barn på så kort tid, skulle en nesten trodd at dere var med i Smiths Venner!

(Mener ikke å tråkke noen på tærne med denne kommentaren altså!)
(Gjør jeg det kanskje?)
(I så tilfelle: Unnskyld!)

Reier sa...

Ups! Glemte jo å si det viktigste... GRATULERER!

SiljeB sa...

oi,næmmen så kjekt!!GRATULERE!!nr 5 allerede..så koslig da!!skoilla gjerne vært barnevakt æ,men bli nok ei stund te æ kjæm te mongolia igjen,men satse på å ta en tur om ikke altfor læng da..håpe i hvert fall det!

Anonym sa...

Ville bare gratulere dere så mye med nytt barn i magen!! Og godt nytt år!! På Fjellhaug går går alt sin vante travle gang, men vi koser oss og trives. Vil også informere om at vi slår dere med 1 måned. Grete har termin 27. april... Alt godt! Jørn

Andreas sa...

Gratulerer så mye!! Håper å treffe dere når dere kommer på tur "hjemom".

.. og godt nyttår ja! :)

A.

Inger Line sa...

Gratulera!!! Så kjekt å høre at det var en grunn til trøttheten..:)

Anonym sa...

Gartulerer alle sammen!
Dette er veldig imponerende gitt... Håper dere får ett veldig fint nyttår!

Mvh Johannes

JH sa...

Gratulerer så mye. Dere er spreke altså...ikke verst. Barn er en velsignelse fra Gud...! Lykke til videre. Klem naomi, Filip, Berit og Jørn i Indonesia