mandag, november 12, 2007

UB - helg

Har vært i Ulaanbataar i helga. Koblet helt av fra hverdagens rutine og kjøpt ting vi til vanlig ikke finner i Darkhan osv (for eksempel rømme og fiskefileter!). I tillegg har vi vært på besøk til noen av UB - vennene våre. Alle rekker man ikke over i løp av en helg, spesielt ikke når man er litt syk og sliten, men vi synes vi har fått opplevd mye i helga.

Men ikke alt er bra i UB. Trafikken for eksempel. Det er en del forholdsvis ustabil kjøring der nede, det vil jeg ha sagt. La familien Ådnanes visualisere det for oss:Og dette ser ikke ille ut en gang, i fohold til hva det er på ordentlig! Jeg antar at grunnen til at det er kork på bildet er at han i Sonataen rett frem der har parkert og er på resturant og spiser lunch eller noe slikt. Sånt gjør de nemlig her. Kanskje ikke midt i et lyskryss, selv om jo - nesten midt i et lyskryss også. Men sånn generelt går det an å si at de ikke har nevneverdig tanke for at andre kanskje har lyst til å flytte bilen sin i UB. Vi fikk oppleve det da vi skulle hjem fra besøk hos en av familiene vi har besøkt i helga.

Vi hadde parkert på skrå inn fra veien mellom to hus, og det var ikke plass til noen bak oss - egentlig. Men der stod det en Patrol gitt - og eier'n hadde gått hjemmefra! Ikke så lett å flytte på uten en skikkelig traktor heller de bilene der. Løsningen ble, etter en del tuting (som tok knekken på tuta vår) og en del velmente utløsninger av bilalarmen på Patrolen, at feltleder'n vår og jeg flytta en liten bil sidelengs et lite stykke, så jeg fikk lirka meg ut på skrå mellom den og Patrolen! I etterkant begynner det å bli litt morsomt. Men neste gang tar JEG plassen til Patrolen.

I går var vi på lekesenteret. Der har de sånne elektriske biler som lades opp og kan kjøres rundt i 3 km i timen eller noe slikt. Og i går var det ganske mange barn der. Da fant jeg ut hvor kjøreskolene i UB lar elevene ta praksisen sin...

Gjermund

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha,,, Godt dere har hatt det trivelig ellers! Glad jeg bor her, redd jeg kunne blitt farlig sint:)
Skjønner hvor det JEG`et stammer fra.....
Håper det var godt å komme hjem igjen? (at dere ikke mistrives mener jeg) Klem til dere alle

Anonym sa...

Hørtes kjent ut det med trafikken i UB! Jeg blir stadig overasket over at det er mulig å finne på så mye rart når man kjører (eventuelt parkerer)! Jeg har lurt veldig på hvor kjøreskolene er her i byen..Godt jeg fikk svar på det:0)

Anonym sa...

Hehe, skjer d fer me ja Gjermund! Hvis e kjænje d rett, så tøkt du egentle d va ganske kult å fløtt på den biln...?
Uansett. No æ d alt fer læng sia e ha lagt att en kommentar her! Når t og mæ svigermor ha gjort d, bør kanskje e og sei frå om at "joda, e æ stadig innom å læs om livet i Mongolia, og joda, e bli t stadighet like stolt og glad over at e kjænje dåkk!" Dåkk æ utrule god t å skriv bægge to, og innholdet æ minst like bra. Fine bildo tå skjønne onga, som væks og væks!

D æ lett fer oss som sett her i Norge, mæ 1000 vænna og slektninga i rundt oss, å sei at dåkk alder må gløm at oss tænkje på dåkk. Minj e vet at dåkk trøng å hør d oftar ænj oss kanskje tru. Sånn æ d mæ Guds kjærlighet t sine barn og: oss vet at Han ælske oss, minj oss trøng å hør d, og kjenn d i tanke og sinn, innimellom. Håpe mange (inkludert me sjøl) sende dåkk et julkort! Ps: Nei Kjersti, du æ IKKE freidig når du lægg ut adræssa dår. Du vart jo bedd om d!

Tænkje på dåkk og be fer dåkk.
Høst-klæm frå kalde Oslo ~ Siri