lørdag, desember 08, 2007

"Juletrefest" i DNS og kakeundervisning i kirka!

Her i Mongolia forbereder vi oss også til jul. Og etter som de fleste norske her drar bort i jula, har vi hatt juletrefest/adventsfest i god tid før jul. Den Norske Skolen arrrangerte festen, og de hadde rydda, pynta, øvd, forberedt mat osv. til foreldre og småsøsken skulle komme! Vi hadde pynta oss, og det var som å komme på en god, gammeldags skolejuletrefest i Norge! Barna opptredte med sanger, piano, dikt, dramatisering av "Nå har vi vaska golvet," lystenning osv, vi gikk rundt juletreet, og spiste grøt og, kaker og småkaker. Vi var alle sammen bortsett fra Jorunn, som er hjemme i Norge pga. sykdom. Vi savner deg, Jorunn! Vær med å be om at Jorunn blir frisk og kan komme ut her igjen!

Første og andre klasse tente adventslys under opplesning av adventsdikt.

Barna storkoste seg med juletregang. Sondre syntes det var veldig spennende og travet i vei.

Er det slik det ser ut å være slitne småbarnsforeldre på juletrefest?
I dag har Rita og jeg vært med på mødregruppe igjen i kirka. I dag var det kombinert med "studentenes dag", og ca 30 unggutter spilte basketball i en gymsal, mens 40 damer og ungjenter var i kirka og lærte om julefeiring. Rita og jeg lærte dem å bake en småkakesort og eplekake, og prøvde å forklare litt om fargene i kirkeåret! Visste du at fargen for jul i kirkeåret er hvit? Lederen for gruppa, Zolzaya, fortalte om jul og julefeiring og viste flotte fram bilder på powerpoint. Hun viste også fram hvordan man kunne pynte til et julemåltid. Damene var veldig interesserte. Her blir jo vanligvis ikke jul feira, bare nyttår. Da vi var ferdig kom guttene og alle sammen fikk seg en smak hver av baksten. Etterpå ble det vist en kristen film. Til slutt skal det visst være leker og mat, men nå har jeg kommet hjem igjen, så det får jeg ikke med meg. Men det var en flott dag, og det var veldig moro at det kom så mange. Ca. halvparten var der for første gang!Zolzaya viser hvordan man kan dekke til et julemåltid.Damen til høyre er en ung mor jeg har fått litt kontakt med i det siste.Kirken var nesten full i dag, og til sist ble det vist film for alle studentene som var til stede.


Kjersti

5 kommentarer:

Anonym sa...

Trivelig å se bilder av flotte barn. Litt trist at det blir så få norske der i jula, men jeg tror på en god feiring for små og store alikevel.... Kanskje muligheter for mongolier på julebesøk..?
Skulle gjerne hatt dere her. klem fra meg

Anonym sa...

Hei så kjekt å lese om skoleavslutning og juletrefest som dere har hatt! Og om bakekurs og om treff i kirka! SÅ godt å SE dere og jeg kjenner at hjerte nok engang er i ferd med å briste!! Jeg savner dere veldig!!!
Men det å eie livet i Kristus kan innebære at vi må forsake noe hvis andre skal få høre men vi gler oss med dere over kontakten dere har fått med mongolerne på ulike måter og vi deler de ulike tunge stundene med dere!
Hils ungene MASSE! Goklem te dåkk all!

Lina sa...

Saa koselig med juletrefest! Jeg gleder meg til jul:) det naermer seg naa!:)

SiljeB sa...

ååå...kjenne æ savne Mongolia og ungdomman i kirka..håpe dåkk får ei fin adventstid fortsatt:)

Anonym sa...

Sola skin frå så-og-sæi skyfri himmel i Oslo idag, og d æ itj antydning t julesnø på bakken. Minj jula handle heldigvis om mer enn snø, og d æ så stort at oss feire akkurat d sommo rundt omkring i hele værden, uavhengig tå vær og (ski)føre!

Mått mæsta flir litt da e såg bildet tå dåkk to utslitte ferældre (såg jæffalj sånn ut) der dåkk satt hænslængt med kvar dår onge på fanget. Håpe verkele itj dåkk æ så utslitti som d kun sjå ut som på ta bildet! Minj hvis dåkk æ d, (og d kan godt hend), så bli d sekkert kjøle godt mæ jul no! Ønske dåkk ei fortsatt god adventstid!

Klæm frå Siri