fredag, desember 14, 2007

Khovd

Jeg ser Kjersti ikke har oppdatert bloggen mens jeg har vært borte, så jeg får vel skynde meg å skrive litt før noen gir opp å besøke oss eller slutter å lese på bloggen!

Jeg har altså vært med en tur til Khovd - eller Håvd som vi sier (sånn omtrent). Det er dit NLM har tenkt å flytte aktiviteten sin - og utsendingene sine - i 2008. Ja - ikke alle altså. Bare halvparten av oss eller vel så det. Det ligger vel å "flyter" litt ennå, hvor mye, mange og meget det blir. Men betydelig, det blir det nok.
I allefall har vi vært der borte og sett etter kontorlokaler og slikt som vi trenger når vi skal starte opp - og vi har fått sett litt av Hovd. På godt og vondt. For eksempel:

- Det er en svært rolig by med lite trafikk.
- Man går raskt fra den ene til den andre siden av den - trenger ikke engang sykkel!
- De har det meste man kunne få behov for å trenge.
- De har litt forurensning.
- Det serveres ikke frokost på et hotell der - bare en brødskive med smør og sukker.
- Hvis det blir oversvømmelse på hotellrommet der, må du bære ned sengetøyet ditt til et annet rom selv. Ingen gjør det for deg. Helst ser de at du bare overtar sengetøyet til forrige overnattingsgjest.
- Det er kaldt der om vinteren.
- Jeg forstår like mye eller like lite av den mongolsken de snakker der, som den som snakkes her i Darkhan.
- Varmt vann er luksus. Akkurat som doringer.

I det store og det hele - en interressant plass. Eller mest sannsynlig - mange interressante mennesker. Gleder meg litt - og gruer meg litt - til å flytte dit for å "gjøre" noe.

Nå skal jeg ned å ta en dusj - etterpå får jeg sikkert smake på noe av alt det Kjersti har bakt i løpet av denne uka - hun har nemlig benyttet anledningen til å styre og ståke mens jeg har vært borte...

Gjermund

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Takk for pakke i posten! Den har tatt omtrent akkurat 14 dager for å komme frem... Det er ikke ille! Kjekt med pakke, og kjekt å bli husket på!

Anonym sa...

Endelig kom det noe nytt på bloggen. Jeg ser etter hver dag!
Jeg tror dere får det fint i Khovd. Kalde doringer er ikke godt. KJøp med en isoporring som Kjersti brukte på setra.
Jeg ligger hjemme med feber, diarrè, oppkast, sår hals osv. :(
Hils alle. Savner dere masse!
Bodil

Anonym sa...

Her skjer d ut som d æ fler som har litt å stri mæ ja! Hørres itj akkurat ut som et fem-stjerners hotell, minj mæ tak over høe og t og mæ ei sæng kjæm du vel langt du, Gjermund! Og den dorenginj på Bløtslette æ helt super:) Bra forslag, Bodil. E æ i innspurten på siste oppgave firri jul, kjækt mæ litt pauseunderholdning frå Asia! God bedring t d, Bodil, og god 3. søndag i adventshælg t alle sammen!

Anonym sa...

Høres ut som denne dama bør sette igang forberedelser til Mongoliabesøk STRAKS. Det er visst i Darkhan jeg skal besøke dere! Visse saker en bare MÅ ha.....!
Tenker mye på dere, og ønsker dere en trivelig, fredelig og GOD jul

Anonym sa...

Hilsen "farmor"

Anonym sa...

Hei og hopp! Har rett og slett ikke så mye å si annet enn at jeg leser da litt nå og da.... Jo en ting... Julekort, som sikkert ikke da kan kalles julekort, har ikke blitt postlagt enda... Hmmm, greit for dere å fordele litt, er det ikke?? ....

SiljeB sa...

så spennende det bli å hør fra utviklinga med arbeid i hovd!har ikke vært der,men virke som en avsides,men interessant plass å flytt te..kjekt å følg med!sjekke bloggen dåkkes ofte:)Mongolia har fått ein stor plass i hjertet mitt:)hvis dåkk sjer onoroo,så må dåkk gi ho ein STOR klem fra mæ!!:)(hvis dåkk veit kæm d e da..)ha det godt så læng!

Anonym sa...

Jeg tror jeg henger meg på farmors tanker om at det må bli i Darkhan jeg besøker dere også. Jeg kjenner bare at jeg må ha litt tid til å svelge dette.....Men heldigvis har vi med en stor og mektig GUD å gjøre som sørger for sine barn.
Nå skal vi på låvefest på Nordstuggu og Jan Ivar skal være fjøsnisse og det er vel det han vanligvis er?!?
Ha en god dag og vi snakkes i morgen eller tirsdag. Klem fra mor

Anonym sa...

Kjære Kvammene min!
Ai, kjenner at jeg savner både dere, folket og livet ute i Mongolia. Jeg lover at det går mange bønner og tanker ut til dere i løpet av en dag, og jeg gleder meg til å være tilbake. Håper det ikke drøyer så alt for lenge, for rastløsheten murrer i kroppen. Men, det blir vel når tiden er inne, og jeg får vel forsøke å stole mer på Herrens tid enn på min.
Herlig å se bildene dere har publisert, og artig å lese fra XoBD.
Hils barna og alle mongolerne.

Mange klemmer fra Jorunn