søndag, januar 06, 2008

Julekavalkade

Nå er vel jula stort sett over. Jeg pleier å ha juletreet 1-2 uker til, da, men i morgen begynner skolen og nå var det siste dag med god mat og godterispising på ei stund.... Som en liten digresjon har jeg (Kjersti) dåpsdag i dag, har vært døpt i 28 år, og den 3. januar hadde vi 10 års forlovelsesdag!

Det var vel jula her jeg skulle skrive om, da. Vi har hatt ei rolig, men veldig trivelig jul! Før jul var det en del arrangement, som julefester for DNS, for språkskolen vår, for alle de ansatte i NLM (mongolske og norske), og for barna i kirka (med 110 barn!). I jula var det roligere, og for meg som liker at det skjer mye i jula er det litt uvant (jeg savna hjem litt), men det var også veldig godt å slappe av, kose seg og spille spill utover natta med Helge og Lina (ettåringene våre)! Vi er så glade for at de har feira jul sammen med oss, spesielt etter som vi er tre uker alene som norske her nå. Vi har også fått mer kontakt med flere mongolere. Vi har hatt mange på besøk og selv vært på besøk til et par familier.

Jula begynte jo ganske dramatisk, da, som vi før har fortalt, med Håvard som datt og slo seg på julaften, hjernerystelse og kutt i panna. Han måtte dra til UB sammen med Helge og Gjermund for å sy i panna julekvelden. Maten og alt var klart da de måtte dra. (De dro i halv sju tida på kvelden og var tilbake i halv firetida om natta!) Det var en trist start, men man må jo bare ta seg sammen og gjøre det beste ut av det når sånt skjer! Vi var veldig glad for at Lina var hos oss hjemme og Helge ble med Gjermund!
Her spiser vi som er igjen på julaften pinnekjøtt og pølser. Barna koste seg, men vi åpna bare noen gaver og bestemte oss for å ta en julaften til neste kveld! Etter hvert klarte jeg å kose meg også, selv om Gjermund, Håvard og Helge mangla! Barna gjør julaften fin uansett. Dette minnet oss også på hvor heldige vi er som har hverandre, og vi er takknemlige for at det gikk så bra.

Sigrid i finstasen på Linas fang!

På julegudstjenesten neste dag var det 120-130 personer tilstede! En flott gudstjeneste!


Det pleier å være dåp i kirka i jula, og det var det i år også. Det er en fin opplevelse. Gutten som blir døpt er en flott kar. Han smiler alltid, jeg tror han er veldig glad i Jesus. Han leda forresten møtet i dag! Det var pastor Puje som døpte ham.
I Mongolia har julegudstjenestene et mye mer evangelisk preg enn i Norge. Med dåp som høydepunktet, og et drama (spilt av de eldste i kirka) om hvordan dra på husbesøk og fortelle om Jesus! Her synger de en sang til slutt. Jeg er så glad i disse menneskene. De tar alltid så godt imot oss og hjelper oss med barna og andre ting. De brenner for at flere skal få bli kjent med Jesus. Dama til venstre og mannen på bildet er det paret som er vakter i kirka. De gjør jobben sin mer enn bra nok!

Her er vi fulltallige på vår 2. julekveld som vi hadde den 1. Juledag! Vi spiste ikke typisk julemat, da, men taco medbrakt fra Norge smakte jo like godt! Dette var også en trivelig kveld!

Ola hadde gleda seg lenge til Helge skulle få julegaven sin fra ham! Jeg tror det ble kveldens høydepunkt for Ola!

Her er en av familiene som var på besøk hos oss i jula!

Vi har spilt mye spill i jula! Veldig moro!
Og så har barna gått på ski! Det har nemlig kommet litt mer snø. Her er det skirenn, og Lina tapte merkelig nok hver gang.....

Vi har hatt ei veldig fin jul og er veldig takknemlige for disse to ukene!

Kjersti

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære dere! Så koselig å se bilder av dere og får på en måte ta del i hvordan dere har hatt det. Det har vært godt med alle samtaler med dere i jula og nå på nyåret. Merker at savnet er ekstra i høytidene og jula har alltid vært spesiell for deg Kjersti. Gratulerer med dåpsdagen- beklager det har vært borte for meg. Men synes ikke det er så lenge siden vi var i Flå kirka og Khars døpte deg. Men mye er skjedd siden- ikke alle kan si at de er 5 barns mor i en alder av 28 år. Det står det respekt av! Er utrolig stolt av deg og dine! Håper dere får gode dager i fortsettelsen av dette året.Gla i dåkk! Klem fra mor

Ragnhild sa...

Guriland, de ungene deres gror så fort, må melde at Fjellhaug ungene gror fort de også...hmm...men for all del, godt at de gror, det går bare så veldig fort!

Anonym sa...

Takk for det som dere skriver. Veldig moro å følge med. Som jeg sa tidligere - når jeg ser bildene, er det som jeg er der igjen. Er stolt jeg også over å være onkel og gammelonkel. Stå på og lykke til videre - alle sammen!

Anonym sa...

Så artig å lese om jula deres! Vi har også hatt ei rolig jul, men uten så mye dramatikk som hoss dere... Bare bra at det går godt. Skal ta meg tid til å skrive en mail en dag.

Anonym sa...

Hei,så kosle å sjå bilda tå dåkk igjen!Godt å sjå at dåkk ha hatt d bra ilag med både norske og mongolske venner.No ha de 3store reist her og,studiene kaller.Lykke t med studier og barnestell mm.Klæm

Anonym sa...

Takk for ei kjempekoslige jul Kjersti, Gjermund, Ragnhild, Ola, Haavard, Sondre og Sigrid! Det var litt trist aa reise fra Darkhan, men vi sees jo igjen;) Og det er ikke saa lenge til...Det blir koselig;)