tirsdag, januar 22, 2008

Takk Tuya!

I går var det Tuyas siste arbeidsdag her. Tuya har vært hushjelp hos oss siden vi kom, men nå klarer hun ikke å jobbe mer etter som hun både studerer siste året på universitetet og er gravid. Jeg synes det er godt gjort av henne at hun har klart alt dette så lenge.

Vi er så takknemlige for at vi har fått ha Tuya som hushjelp. Hun var den første mongolen jeg ble kjent med, og har vist meg at det ikke er umulig å krysse kulturgrenser! Hun snakker godt engelsk og det gjorde alt lettere for oss i starten. Hun har tålmodig gjort sine arbeidsoppgaver med flid og pålitelighet. Hun har vært her i de vanskelige dagene våre og kjenner oss på godt og vondt! Jeg har den siste uka hatt en liten sorg overå ha "mistet" henne, for en hushjelp blir mye mer for oss enn bare en arbeidstaker, - i alle fall Tuya! Hun har vært en bro inn til kulturen -ei slags storesøster (jeg har lært mye av henne, både språk, om mongolsk kultur og om å være kristen i Mongolia), og på en måte en lillesøster som hører til i familien vår og som forteller ting og spør meg om ting (som helse, svangerskap, barn, baking osv). Barna er også glad i henne, og det er nok litt trist for dem også at hun skal slutte. På lørdag var vi alle sammen på besøk hos henne og mannen. Der fikk vi servert antilopekjøtt som Batbold (mannen hennes) har vært med å jakte på!

Barna ville ha på "del," for de får ikke brukt dem under Tsagaan sar-feiringa (når vi er på ferie). Takk, Tuya, for det du har gjort og betydd for oss!

Kjersti

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ååh. Så Tuja skal slutte no ja. Ja, en slik dame var det lett å bli kjent med - tross alt sitt rolige vesen. Sånn som ho sto på, så er det vel merkbart når ho slutter ja. Men livet må vel gå videre, også for henne.

Anonym sa...

Hils henne og si takk fra meg også. takknemlig for at dere fikk ha HENNE i den "vanskelige" tida..
Klem fra "farmor"

Anonym sa...

Ja, det må være litt vedmodig av Tuja slutter, men vi håper at dere får ei ny hushjelp som kan p et vis erstatte henne, selv om noen aldri kan erstattes. Tenk det, slik er det, vi hver enkelt er uendelig verdifull og enestående. Nå gler jeg meg på dåkkers vegne at dere skal dra på ferie. Håper dere kan skikkelig SLAPPE av og kjenne at dere får påfyll. Kos dere!SÅ glad i dere alle! StOr klem fra mor