tirsdag, januar 08, 2008

K-k-k-kaldt!

Nå er det sånn passe kaldt. Mellom 30 og 40 minus. Derfor blir det mye inneaktiviteter og lengting etter varmere tider. Det er vel ikke sola vi lengter etter, for den har vi da vitterligen på plass, men når snørra fryser i nesa, da er det kaldt.

Nå har akkurat Kjersti slått meg i "Ticket to ride" for tredje gang i kveld, så jeg gidder ikke å skrive så mye om henne - ho har det jo helt fortreffelig høres det ut som. Jeg vil heller fortelle om noe bra, som gjør meg litt glad, og det er noe som har med kulda og gjøre. Og hønene våre. Eller ei av dem, egentlig.

Det har forbundet seg stor spenning med de fjærkrea - noen har gjetta på at alle er haner, mens noen har trodd at i det minste i er høne. Nå har imidlertid ingen av dem begynt å gale ennå, så jeg heller mer og mer til at alle fem faktisk er høner, noe jeg setter pris på. Så derfor tar jeg veldig godt vare på dem. De har det flott i garden sin ved siden av geitene og sauene, med mye flis på gulvet, vagle og vannfat med, for det meste av tiden, is. Det er dette fatet denne historien handler om. Det var nemlig en av de hønene som hadde funnet det for godt å fryse fast oppi det vannfatet! Der satt hun og kom ingen vei, og jeg måtte til med lunkent vann for å tine henne løs så forsiktig sm mulig for å bevare mest mulig av fjærpryden hennes - det er tross alt den som holder henne varm tenkte jeg.

Etter en stund med fotbad og lirking, kom nå fuglen løs, og fikk en tiltrengt frottè runde med jakka mi. Det så ut til at hun trivdes med det. Ny flis ble brakt inn i garden, og i tillegg fikk hun en seng av høy. Likevel trodde jeg nok hun kom til å dø, det er jo ikke bare, bare å være våt høne i 30 minus! Men jammen lever ho ikke ennå - et helt døgn etter det fatale badet! Og det ser ut til at hun har det aldeles bra. Så vi håper og tror at hun fortsetter med det.

Se det var bedre. Nå gjør det ikke noe at Kjersti vant hele tiden. Nå kan jeg sove med full visshet om egen tilstrekkelighet - tross enkelte ufullkommenheter.

Gjermund

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe.. Bra dere dere har det gøy! Stå på Kjersti! Hvilke spill vil dere forresten anbefale å ta med ut i det store utland? Gode misjonærspill, altså..

Åshild Bekkevold sa...

Koslig å høre at Kjersti slår deg Gjermund. Jeg sitter her hjemme og gosser meg. xD Noen trenger å bli slått noen ganger, du er vel ikke heller slik en "god taper" heller Gjermund. Hvis jeg vinner (og han er med) da er det best å gjemme seg. Litt overdrivelser her og der, menmen. Stå på Kjersti! "Slå`n ut av støvla!" Glad i der, savner dere så utrolig.. <3

Anonym sa...

Hørres heimsligt ut - 30 grader her og, og MANGE runder Ticket to ride (Knut e en eledige taper han og). Høne har me her på tomtå, men dei e ikkje vårs. Og ingen har frøse fast. Stakkar!

Anonym sa...

stakkar høne...noen ganger synes jeg mine høner har det for kaldt, men det blir jo bare blåbær! Skal fortelle dem om slektningene i mongolia jeg, så skal jeg true dem med å sende dem dit hvis de ikke legger egg. Jeg har lurt lenge på om kyllingen til Frøydis var høne eller hane, men plutselig la den egg så da var saken klar....

Anonym sa...

Artig å "se" at det går greit i kulda....tenker de resultatene i spill gjør dere VARME begge to! :)
Men selvfølgelig skjønner jeg at hønehistoria retta opp selvfølelsen igjen. Selv er jeg ganske kurert for spillelyst etter alle de årene dere prøvde dere i oppveksten...Dårlige tapere, juks og fanteri, som alltid endte med BRÅK! :( Men det er sikkert lærerikt på mange måter....
Godklem til alle fra farmor

Anonym sa...

Stakkars is-høn, stakkars tapar-Gjermund, og stakkars vinnar-Kjersti (som sekkert fæ hør litte tå kvart når tapar-Gjermund æ i dåle humør)!!! Minj hvis e kjænje d rett, Gjermund, så ha du vel vunne nå spæll innimellom du og? 30-40 minus ja... D va k-k-k-kalt d. Minj likar dæ ænj slaps og regn og 2 grader, som i Oslo. Gje me vinter!

D æ vel sånn d æ, at en vil hå d en itj har.
Siri