torsdag, februar 21, 2008

En nydelig tid er over

Dette blir siste innlegg fra Thailand i denne omgang. Nå har vi vært her lenge, og i morgen må vi reise tilbake til Mongolia står det på billettene våre. Vi er litt lei oss for det, og litt glad for at alt skal komme i "normalt" gjenge igjen. Vi har vel aldri hatt det så godt som vi har hatt det her i Thailand, så det blir noe å leve på fremover.

I dag hadde vi vår siste utflukt. Det har ikke vært veldig mange av dem, i forhold til hva man kunne hatt muligheten til, men vi har ikke prioritert opplevelser og underholdnin, vi har prioritert å hvile oss. Også har vi kjøpt mye. Det hadde vi planlagt lenge før vi reiste hit, for vi så for oss at det skulle være lettere å få tak i ting her enn i Mongolia. Og det skal være visst det var! Så nå er mange savnede ting "i boks", og vi går tiden fremover litt lysere i møte.

I dag så vi til ungenes store fornøyelse både slanger og apekatter - eller "atetattel" som Sondre kaller dem.

Jeg visste det fra før da; jeg liker IKKE slanger. Takke meg til slangeløse Mongolia!

Derimot syntes jeg godt om denne lille tassen her, som tok seg en handletur for å finne kokosnøtter. Apene var "kule", selv om vi ikke likte de ringene de hadde rundt halsen spesielt godt...

Så en liten observasjon gjort i dag; Lille Sondre har lenge gitt seg i enver diskusjon når jeg har spurt hvem av oss som egentlig bestemmer. Han vet jo at det er pappa, og derfor har han latt alle argumenter falle og bare føyet seg. Intil i dag.
Han fikk beskjed om å sette seg på do, noe han nektet. Han ble så etter en smule handfast overtalelse satt på do, hvorpå han kraftfullt uttalte: "Jeg stemmel!" Deretter, resolutt og handlekraftig: "Jeg tissel på deg!" og det gjorde han! Den lille grisen. Så nå har jeg funnet ut at jeg har et tak å ta i dagene som kommer...

Gjermund

5 kommentarer:

Sonja sa...

Hmmm...som far så sønn?! Forresten, kan jo være en god blanding av begge foreldrene...haha! Sondre er helten min, jeg hadde aldri turt å gjøra no sånt når jeg var liten (- ikke at det hadde vært like lett for meg...) Håper reisa tilbake går så smertefullt som overhode mulig, og at dere kan få oppleve at det er kjempefint å komme tilbake til Mongolia! Glad i dere alle sammen:)

Anonym sa...

Håper (og regner med) at Sonja mente smerteFRITT om reisa deres:), GOD tur!!!
Han har nok kjent litt mer "ettergivehet" enn faren gjorde som liten kanskje??? derfor MÅÅÅ det nok testes SKIKKELIG....HVEM er det VIRKELIG som "stemmer"? Blir garantert noe ut av denne karen!:)
Håper dere trives med å komme hjem til hverdagen igjen, kan være tøft etter en STRÅLENDE ferie, men lykke til.
GODKLEM til alle mine kjære,fra farmor

Sonja sa...

ehh...mente selvfølgelig smerteFRI når jeg skrev smertefullt...hva kan jeg si? Jeg var trøtt...

Anonym sa...

Morsomt å lese at det er flere som tisser på andre. Jeg husker jeg tissa så det sang etter på Kjersti`s far og det var på konfirmasjon også. (stopper historien der!!!) :) Godt å høre at dere har storkosa dere på ferien i Thailand. Jeg bare må dra dit en gang!

Fargeklatten.

Gunnhild sa...

Kjekt å lese om alt dere har opplevd den siste tia..og det må jeg bare få si, dere ser SÅ utrolig godt ut! ungene storkoser seg, og dere foreldre stråler! godt å se!