onsdag, februar 06, 2008

Gode dager

Joda, Thailand er stedet for en kald nordmann. Jeg har funnet ut at jeg ikke riktig visste hvor sliten jeg var før vi reiste. Men jeg har funnet det ut. Deilig å ha som oppgave å hvile seg! Det anbefales på det sterkeste. Og så er det så greit å møte andre som er i lignende situasjoner, og som heller ikke synes de får det så veldig bra til de heller bestandig. Det er godt å dele litt "nedelagsfølelser", selvbebreidelser og selvfordømmelse med andre som sliter med litt av de samme følelsene. Ikke det at følelser er så farlig altså - det er jo ikke de som bestemmer. Men akkurat som fargen fyller bildet innenfor de svarte strekene i en tegning og gir det liv, preges vi av følelsene våre - ikke sant?

Her har vi fanget vår minste i et "deilig" øyeblikk - for vår del. Hun er så absolutt mer bestemt enn hun var for et par måneder siden... Men ei riktig godjente, det er hun virkelig - nesten hele tiden.

Han her er visst en typisk "pikenes Jens", tror vi. Han sjarmerer alle med sitt åpne, direkte og blåe blikk, og er like sjenert som alle tror faren hans er. Han gjør imidlertid ingenting for å tiltrekke seg denne oppmerksomheten - han bare er seg selv. En riktig godgutt. Og han svarer ofte på engelsk når vi snakker til ham. Stort sett bare "yes" og "no", men det er helt tydelig at det er mer som ligger latent.
Her er vår lille ulykkesfugl. Han er den som må ta trøkken, men som glemmer det like raskt som det hender. Litt "kjedelig" (sier ikke at det gjør vondt - om det ikke "kommer blod" da, sier bare at det er "kjedelig") er det likevel når det skjer noe som gjør vondt, og "hvorfor er det alltid meg!?" Og det er jo i grunnen påfallende. Blid som en lerke er han likevel - for det meste.

Her er familiens akrobat. Og Petter Smart. Han ser løsninger på alt, både det som er i stykker og det som er galt. Noen ganger er trangen til å utføre reparasjoner og forbedringer enda litt større enn evnen, og det ender (dersom farens humør ikke er på topp) med nederlag og ydmykelse, dessverre. Men det glemmes aktivt, og prøves igjen - heldigvis. Dette bildet er dedikert til Bestemor fra Ola, han plystrer til din ære på dette bildet! For han husker at han plystra litt for mye i sommer da vi var på besøk... (Han er forøvrig rettferdig, så han ville at Farmor skulle "få bildet av Sondre...)

Her er jentene våre i full gang med Ragnhilds lekser. Hunbåde skriver og leser bra nå, synes vi, og i dag gjorde hun 13 sider i norskboka si! De gjør ganske mye lekser hver dag nå, for å bli ferdige med det som må gjøres i ferien, så de kan få helt fri til andre ting de to siste ukene. bading for eksempel!

Gjermund

6 kommentarer:

Sonja sa...

Det er så fint å høre/lese at dere koser dere! Flotte unger - ligger vel i familien;) Masse klemmer fra meg!

Anonym sa...

Fint at du tenkte på meg også Ola, og Sondre er jo bare helt SKJØNN da, så mange takk!!!! Men jeg nyter nå å se dere alle sammen (ER stolt)! Og jeg er glad for at dere har det så fint i ferien deres
Klem fra farmor

Anonym sa...

Så artig med bilder!!! Kos dere videre! Erstad

Anonym sa...

Hei! Ser ut som dere koser dere på ferie ja. Så artig å se bilder av ungene, Sigrid er så søt!! Her ligger hele familien med magesjau...blæ, ikke noe artig det nei... Maja er frisk så hun farter rundt på gulvet og leter opp rusk hun kan putte i munnen. Nydelig vintervær her nå, så jeg tror jeg må kreke meg ut en tur. Kos dere på ferie da! Klæm Lene

Anonym sa...

SÅÅÅ kjekt å se bilder og høre at dere har det fantastisk!!!
Og til deg OLA: Så kult et bilde av deg og tusen takk for bilde og at du tenker på meg. Du kan tro at nå savner jeg plystringen din veldig!! Du har sikkert ikke glemt det når jeg kommer i sommer. Pass på at du ikke faller ned da, det ser litt skummelt ut!! Så må du hilse til alle de andre og KOOOOS dere veldig da med bading, klatring og fruktspising. Stor klem bestemor. Er så veeeldig glad i dere.

Anonym sa...

Det høres ut som det er veldig kjekt i Thailand da. Godt for dere med varme, rolige feiredager til dere alle sammen! Da er dette plassen jeg må utforske en gang. Er glad i solskinsdager bare det ikke overstiger 25 grader for mye da. Så for dere mye besøk i Mongolia i sommer. Det må vel bli spennende. Hvis jeg har forstått det rett, blir det 7 stk på tre puljer. Kanskje det kommer flere jeg ikke vet om?? Jeg er mere spent på turen i år enn i fjor??! Har busshelg (Team Trafikk) en av helgene med jeg er der borte, men håper jeg får byttet helg da. Ellers blir det ingen tur?!

Håper dere har det fortsatt bra. Ifølge bildene ser det sånn ut ja!