onsdag, juli 09, 2008

Noen bilder

Her er noen av Kjell Olavs bilder fra de først dagene han og Janne har vært her i Mongolia. Det var jo forholdsvis overraskende for oss at Janne kom (Kjersti er fadder på henne) men ikke desto mer gledelig!

Her er et bilde av en gercamp vi var på i Hustai - ti mil og fire timer(!) fra Ulaanbaatar. Kjøretida sier vel egentlig nok om standaren på veiene, men vi kan vel heller si det slik at stepper forandrer seg når man kjører på dem.

Hustai er en nasjonalpark hvor det er innført villhester fra dyrehager i Europa. Det er Prewalski hesten som er denne villhesten. Så vidt jeg vet er det bare i Mongolia de lever i vill tilstand. Litt kult i grunnen!

Føll hadde de også fått! Fire dager gammel var det visst - dere ser det sikkert ikke, men det er der. Vi så sikkert 25 villhester til sammen.

Det regner på tredje uka i strekk her i landet! Det er forskrekkelig uvanlig, men en stor velsignelse for et veldig tørt land. Men det blir vanskelig å bo i ger med hull til pipa i taket - ved og ovn er vått, og opptenning med dopapir går treeeeeegt.

Sånn ser det ut i en ger, og trangt kan det bli med så mange folk på få kvadratmeter.

Dette fæle bildet ble jeg pressa til å legge ut. Noen lærer seg en mongolsk sang.

Mens andre øver på gloser. Jeg tror Janne har språktalenter!

En av verdens søteste unger, og verdens desidert søteste ettåring...

Janne nøt en dag med sol og varme, helt til det viste seg at det bare var lummert før et tordenvær...

Sånn ser det ut der man kjører over steppene. Det blir bare hjulspor i sanden, og når et spor ødelegges av regnet, kjører man bare opp et nytt ved siden av. Enkelt! Nå skal vi feire Nadaam, det blir moro. Det blir sikkert et og annet å ta bilder av der også...

Gjermund

5 kommentarer:

Anonym sa...

En sommerhilsen fra oss på Sem. Moro å se på de siste bildene. Det siste kunne ha vært fra høysletta i Bolivia.Vi sees i bryllupet, Janne!Gode tanker til dere alle fra Anne Berit med familie

Anonym sa...

Hallo!
Så trivele å sjå bildo frå liva dår i Mongolia! Og Janne-tuppa, e savne d her, minj d sjer ut som du har d aljvåle godt sammen mæ Kjersti og Gjermund! Nyt dåggånj som æ att. Hem vente både oppvaskmaskina og plenkløpparn vettu... (Jippi!)

Ønske dåkk alj sammen alt godt! Gokjek frå Marte

Anonym sa...

Hei alle sammen! Og spesielt hei t Janne! E savne d så gæle her!!! Minj skjønne du har d bra der:) D bli godt å få d hem at, firri e rese bort at sjøl... :( Klæm frå storesøster Siri

Anonym sa...

Morsomt å se bilder!

Må si dere har hatt imponerende besøksvirksomhet i det siste! Vi hadde jo en og annen innom i Paris, men at så mange tar turen til Mongolia da gitt! De må e sæj!

Kjekt når dere kommer tilbake, at så mange i familien har fått et "eierforhold" til Mongolia.. Bedre jo flere som kan relatere til det dere opplever!

Lina sa...

Åååå...Jeg savner dere og MOngolia!!!!!!!!Det er så kjekt å se bilder av dere. Skulle bare så gjerne tatt meg en tur på besøk..Det er/var alltid koselig å være hos dere! Savner koselige spillekvelder og bare være sammen! Veldig glad i dere! God klem fra Lina:)