onsdag, juli 02, 2008

Ferie

Vi er på "ferie" i Ulaanbaatar og jeg "skulle bare" så jeg må være rask, for Kjersti sitter sikkert på gjestehuset og irriterer seg over at jeg ble borte igjen...

Ville bare si at om dere hører om opptøyer i Mongolia, så har vi hørt det vi også, men ikke sett det, selv om det visstnok foregår "rett borti gata". Det er erklært unntakstilstand og portforbud, så vi tar livet med ro og venter på normale tilstander. Ikke det at det har noen stor innvirkning på våre liv, men man blir jo litt mer oppmerksom enn til vanlig.

Det går an å lese litt om dette her for eksempel: http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7483286.stm

Ellers har vi gått til det skritt at vi har kjøpt oss bil. Det har vært slitsomt å leve så "fanget" som vi har gjort de siste 2 årene, og vi er glade for å nå ha funnet oss en bil som vi kan bruke uten å måtte vente til etter arbeidstid eller til det er vår tur eller noe slikt.

Sånn ser "gliset" vårt ut, bare at den er mørk blå. 1997 model, gått 95000 km, direkteimportert fra Japan (derfor er rattet på høyre side).

Gjermund

8 kommentarer:

Anonym sa...

Huff, ikke gøy med opptøyer og portforbud. Skal be om at dere får kjenne fred og ha det rolig rundt dere!

Og grattis med ny bil! Lurt.

Klem fra oss i Sebenikoro

Lina sa...

Hei!
Gratulerer med bil! Blir sikkert kjempekjekt!:) Så rart å lese om uroligheter i Mongolia! Høres ikke noe greit ut..Håper det går greit med dere! Nå er vi forresten tilbake i Norge..Har hatt en kjempefin tur! Rart og godt å være tilbake, men savner dere! Håper dere har det bra! Sender dere en KJEMPEKLEM!
Hilsen ei som tenker på dere...

Sofia sa...

Hej!
Hoppas att oroligheterna går över. Känslan i magen vi hade i början av året hoppas jag att ni ska slippa. Och ännu mycket mer önskar jag att folket i landet ska slippa se sitt land brytas ner. Jag ber för er och Mongolia.
Men grattis till bilen!! Är det en Prado?

Gjermund sa...

Det er en Prado. Har fått forståelsen av at du "liker" dem, Sofia?

Anonym sa...

Det er ikke alltid lett å takle et valgresultat som en ikke stoler på har gått rett for seg! Håper folk besinner seg etter hvert, og at det blir stabile tilstander rundt dere!
Den allmektige Gud overvåker det som foregår, og Han overser aldri noe eller noen. Og Han får ofte de utroligste hendelser til å tjene sine hensikter. En mester til å få det som synes ondt til å bli godt!

Så må jeg få gratulere dere så hjertelig som mulig med ny bil! Det betyr større frihetsfølelse, og atskillig bedre muligheter til å pleie familien, komme seg vekk når det plutselig måtte passe...

Ikke alltid like lett å ha en "øvrighet" å forholde seg til. Familie-trivsel kan ikke så lett legges opp etter tidskvoter!

Regner med at Prado`n kommer til å gi mye glede; og kanskje litt irritasjon av og til...

Ønsker dere Guds velsignelse både på den ene og den andre veien!

Sofia sa...

Känslorna inför en bil är alltid mycket kluvna. Jag tycker ju om en bil som funkar och tycker inte om den när den inte funkar...
På senare tid är det en Prado som har funkat, och det tycker jag ju om :-)

Anonym sa...

Jeg er så sjenert av meg, så jeg også må bruke bloggen til å gratulere dere med en flott bil, enda jeg sitter i deres stue no og skriver på deres maskin. Fikk den ære å sitte i den da jeg og Janne (søskenbarn til Kjersti) kom til Mongolia. Veldig flott bil - sesten like god som min Pajero?! :)

Anonym sa...

Utrolig tøft med LandCruiser :D!! Det er liksom en av favorittene mine det da.. :)