onsdag, juli 23, 2008

Vidunderlig

Se på dette da - går det an å få det finere enn dette? Både barn og unger koser seg nesten glugg i hjel her for tiden med badeturer og varmt vær. Vi har masse å gjøre nå rett før det bærer mot vest, men med slike vidunderlige pauser gjør ikke det noe.
Grilling og bading har blitt vår nye hobby. Sigrid har blitt riktig forvendt på det gode liv. Barbent i grønt gress er en velsignelse vi ikke lenger tar som en selvfølge, men mye regn har gitt oss muligheten til det også.

Ragnhild er ei jente som bestandig har hatt glede av vann i store mengder. Elvene her er for tiden veldig morsomme, for det er så sterk strøm i dem at vi kan seile langt av sted uten å gjøre noe for det. Her har Ragnhild bare så vidt tid til å stille opp for fotografen før badingen starter, og hun er forsåvidt brukbart fornøyd med situasjonen.

Håvard er også en som vet å nyte det våte element, og hopping fra elvekanter inngår nå i listen over ting han mestrer. Her fanget i et heller usikkert øyeblikk - han liker ikke at noen ser på mens han skifter...

Ola måtte også stille opp for mamma's fotoapparat. Svært uvillig og lite medgjørlig, men selvfølgelig slipper han ikke unna før pinen er gjennomlevd. Så basiller og lopper i blod og bein kontrolleres de lange sekundene det tar før bildet er fanget. Deretter er propellen tilbake i femte gear.

Sondre er den roligste av de små selvgående ennå, spesielt når han har det fint - det vil si når han får gjøre noe sammen med pappa'n sin. Og bade, det er flotte greier! At det tennes bål og grilles pølser etterpå, det er også helt greit. Når vi endelig kom oss ut i elva, hadde pappa'n nok med å fange opp de små som kom seilende med elva på rekke og rad, til mange ved-siden-av-elva-sittende mongeleres store fornøyelse.

Og her ser dere vår nye venn og velsignelse som gjør det mulig for oss å komme oss hit og dit. Vi vurderte lenge att og frem om vi turte å kjøpe egen bil, men etter at vi gjorde det angrer jeg på at vi ikke har gjort det tidligere. Og uten å si noe mye mer om den saken, fremstår det ennå mer skammelig for meg nå enn før at misjonen ikke har tatt grep når det gjelder bilsituasjonen på Mongolia-feltet. Man blir som fanget uten bil i dette enorme, folkefattige landet - spesielt når man har en familie som ikke går i en av de taxiene man kunne leid om man hadde funnet en med sikkerhetsbelter...

Gjermund

5 kommentarer:

Anonym sa...

Dere blir liksom aldri ferdig med den badinga, altså. Ja ja, ikke at jeg var med på det våte element da jeg hadde sjannsen - noen måtte jo både filme og knippse. Men det var som sagt noe av det beste ved hele turen. Jeg kunne ha sittet å smattet på pipa enda jeg! Det var så rolig der. Men det var selvfølgelig mange flotte opplevelser.

Noe vi ( jeg og Janne) ikke har lyst til å oppleve flere ganger, er å overnatte på hardt flisgolv på flyplassen i Moskva, fordi flyet ikke gikk den kvelden. Jeg fikk problemer med å styre mitt temperafulle temperament. Men flyet gikk kl 07:30 pressis dagen etter og i norsk tid etter hvert kom vi i brukbar tid til norge igjen ja.

Jeg skal sende deg de siste bildene av turen, Gjermund. Fikk tak i minnepenn i dag. Men ting har hvist hopet seg opp her.

Hils barna og lykke til videre med pakking og det som ligger forran dere. Neste gang jeg kommer igjen?? får jeg ikke se dette flotte huset og tunet igjen. Opplevelsene her sitter friskt i minnet, vet du.

Lina sa...

Kan jeg bli med dere på grilling en dag eller? Nei, det kan jeg jo ikke..Det virker som dere koser dere:) Og det er BRA!:) Jeg koser meg her mens jeg leser og ser bilder, men dere aner ikke hvor lyst jeg har til å stikke innom en tur, i det koselig røde huset med de herlige små og store som bor der! God klem fra ei som savner dere alle!

Anonym sa...

Hei,ha hatt løst t å verre med dåkk på tur no ja.Her ha vi hatt ei veldig fin bryllupshelg med trivele gjesta og fint vær.Søn va vi over 80 stk som åt sein frokost her hos oss,d gikk godt!My tå gavan e komme nedover,resten ska vi kjør dit når min kjære har tida(når d bli vet ingen)!T helga ska vi 2 bort,ongan ha årna nå,gle oss på d.D bli trivele å få sjå bilda frå turen,vi har itj hatt nå tid t d enda.Løkke t med pakking og fløtting!Må Gud velsigne dåkk videre!Klem frå tante Svendsgarden

Anonym sa...

Det er så godt å se at dere har det så fint, jeg savner dere og skulle gjerne vært der igjen!
Jeg er så glad for at mamma og pappa får tatt bilder av dere Håvard, (selv om det ikke bestandig er like ok å være den "utsatte"), det er så godt og se dere når vi savner dere vet du.
Lykke til med bilen, jeg regner med (og ber om)at den blir til stor glede for dere alle. Godt å vite at dere kan "reise fra" slit og tunge tanker, og hente nye krefter...
Klem fra farmor

Åshild Bekkevold sa...

Hmm, så utrolig skjønne unger - lurer på hvem som kan være tante til dem :) Det er så godt å se at dere har det så fint! Forresten - tøff bil! God sommer videre, jeg håper på at været fortsetter slik =) Store klemmer fra tante.