torsdag, april 20, 2006

Rom for medfølelse

Jeg har vært til doktor'n i dag - bildoktor'n. Han som ikke får blodlønna si av det offentlige slik at jeg slepper med en skarve egenandel, men som henter hele sitt fråtsende underhold i min fra før så altfor slunkne lommebok.
Så kom jeg hjem da, etter skjelvende og deprimert å ha bestilt time, som det heter så fint - akkurat som om en time er noe jeg veldig gjerne vil ha og som jeg er heldig som får lov til å kjøpe meg. Ikke er det en "time" heller. "Timen" på et bilsykehus varer minst en dag den, og "timesprisen" er avsindig. Tru'kke jeg slepper med mindre enn titusen kroner nei! Men - det var jeg egentlig ferdig med - det jeg skulle fortelle var at da jeg kom hjem derifra, mørk i hugen og med en forholdsvis dyster tankekrets, møtte jeg et krav på atskillige tusenlapper i restskatt også! Det var da jeg ropte; "Nåde!!!" så jeg er sikker på at naboene tror jeg har en ny "tårnopplevelse" i vente... Så - det er rom for litt medfølelse. Kontonummeret er 4227.11.20480 - gaver tas imot med takk...

Dyster hilsen fra Gjermund

4 kommentarer:

Anonym sa...

Leit å høre Gjermund!
Er ikke akkurat så bemiddlet selv heller og bildoktoren har akkurat vært i lommeboka mi også...
Men hvis d legges ut kondolanse protokoll for signering, så stiller jeg opp.
Å du, løsningen på slike probl er ofte nær... Lykke til med aksjonen!

Reier sa...

Trøst deg med at du snart kan kjøre misjonens bil. Og at NLM ordner alt det der med skatt og sånn. I fire år framover!

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Det står vel noe i Skriften om at vi skal takke under all forfølgelse...

Vet ikke om skattefutforfølgelse kommer inn under definisjonen? Skrifttro som du er får du kanskje bare takke da, eller?

Jeg for min del slapp nok en gang unna all skatteforfølgelse og går en lys sommer i møte...

Men pengene mine får du ikke, nei... For misjonærgodtgjørelsen i Mongolia er visstnok bedre enn i Vest-Afrika.

Men mine kondolanser og min medfølelse får du, kjære broder

:-)

Jostein

Anonym sa...

Bildoktor
Spørs om det blir rom for litt donasjoner, eller tiende som det heter i kristeligøse miljøer, når lønningsdagen kommer :)

Skattefuten
Her har vi litt skjebnefelleskap, tror jeg.. Selv om jeg tjente minimalt i fjor klarte jeg å pådra meg litt restskatt.. Jaja.. Ikke så enkelt alltid å gi keiseren hva keiseren skal ha, av og til er det litt uklart hva keiseren egentlig vil ha.... (Fritt etter Jesus..)