tirsdag, mai 23, 2006

Tja...

La ut hele oppgava mi, jeg. Noen som synes jeg er tett? Det er ikke lett å være tett, skal jeg si dere. Det vet jeg det meste som det er verdt å vite om... Men, men. Er det så farlig da?
Jeg skal fortelle dere en ting. Jeg er ikke fornøyd med karakterene jeg har fått i år. Selv om jeg har fått C i det meste. Klysete? Da skal dere vite det at det er ikke karakteren C jeg ikke er fornøyd med, jeg er misfornøyd med de karakterene jeg har fått jeg har fått beskjed om at de er dårligere enn de burde vært fordi jeg ikke klarer å holde meg til oppgava/ikke klarer å drøfte/ ikke er presis i besvarelsene etc., etc. Derfor driter jeg egentlig i om det er en B, C, D eller E jeg har fått. Men jeg har blitt trukket fordi jeg ikke behersker det tekniske i forbindelse med besvarelsene! Det irriterer meg noe grenseløs! Derfor oppfordrer jeg alle til å lese oppgaven og gi meg tilbakemedling på om jeg har truffet denne gangen, eller om jeg er et håpløst tilfelle som bare kan gi opp alle tanker på videre studier osv. Eller dere kan bare si litt om hva dere mener om høyskolekarakterer.

Gjermund

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har iallefall erfaring med at karakterene kanskje kunne vært bedre.. :D Men, ifølge kona skriver jeg ikke fullt så krøkkete som jeg gjorde før! Og det er jo verdt å ta med seg!

Reier sa...

Tror du knuser meg på denne oppgava. Jeg gjorde den ferdig klokka 0230 natt til tirsdag, da jeg var ombord på danskebåten.

Jeg har bare fire bøker på litteraturlista. Er det ille?

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Skjønner at du ikke har tiltro til de utpekte sensorene, når du velger å bruke hele verden som sensorer. ;-)

Eller er dette en slags form for åpenlys lobbyisme?? Regner med du har gitt sensorene bloggadressen, slik at de kan lytte til "folkets stemme"...

;-)

Jostein

Anonym sa...

deilig med eksamensfri og oppgavefri:)herlig aa bo i Mongolia med andre ord:)husk at det ikke alltid e karaktera som avgjoer kor god en oppgave e..sensora e av og te veldig forskjellig..har ae erfart..c e itj verst det da:)

Anonym sa...

hallo du! skjønner at du har gitt jorunn lære meg å blogge. skal nok få lært meg det, men har tenkt å bruke sommeren til det. så da kommer jeg sterkere tilbake. du er en artig fyr med lle kommentarene dine, spesiel om at jorunn må finne seg en mann som kan gi mer tilbake :) er på besøk til henne nå og har skjønt at det ikke går noen nattbuss siden det er onsdag og ikke skjønner helt hvordan jeg skal komme meg hjem. så får se hva som skjer. ha en super langhelg, og ikke stress for mye til eksamen.

Anonym sa...

Tja, Gjermund..da har jeg faktisk tatt meg tid til å lese hele oppgaven din!
Og som ekstern sensor, er meningene noenlunde ambivalent:
Studenten viser meget store Bibelkunnskaper ved å referere til en rekke detaljer og hendelser, som oppgavens fastsatte rammer desverre setter en stopper for.

På den andre siden henviser studenten til VELDIG MYE LITTERATUR. Bra på det viset at studenten får ett bredere kritikk og drøftings perspektiv...og kanskje mindre bra ved at studenten blir sittende med mer selvfølgelige kunskaper enn hva leseren måtte ha. (og da blir det fort at en faller litt utenfor den konkrete besvarelse).
Og...å skrive at vi anser, eller slår fast at en ting er slik eller slik, kan av og til være noe uheldig. Er "vi" og antagelsene studentens mening, eller er det en allmen konklusjon?!

Ellers var oppgaven veldig bra...og du fikk meg jo til å lese hele!:-)
Personelig hadde jeg gitt deg minst en B pga av detaljer (spes.Kornelius hus og den Etiopiske hoffmann). Men, med bare interne sensorer kan ofte karakter rammene være litt for låst. Dvs, at det ikke skal så mye til for å stå, men det lille ekstra for å komme opp i A og B er mer en skjult hemmelighet.

Synes du skal være fornøyd med oppgaven jeg, og ikke tenke på denne karakteren, for oppgaven var så absolutt bra!:-)

Oy, dette ble langt! Men jeg må jo si at Silje kom seg hjem til slutt da!

Kos deg med familien og videre eksamens lesing!

Gjermund sa...

Kult med så mange sensorer!

Et spørsmål etter en, forstår jeg, kompetent tilbakemelding fra Jorunn: Er det gæli å lese for mye man kan referere til også? Hjelpes min - er dem interessert i å få en besvarelse med bare gammalt nytt eller? Det kaller jeg å kaste bort tida!

Anonym sa...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»