onsdag, februar 21, 2007

Litt av hvert

Det foresvever meg at jeg har brukt den samme overskriften før, men det er ikke så lett å finne på ulike titler når innleggene inneholder nettopp litt av hvert...


Her har vi for eksempel en elegant kledd herremann med sine fire håpefulle på sin hjemmesnekrede kjelke, på tur til besøk i en mongolsk ger.


Her er den mongolske familien vi besøkte i den mongolske geren - de bor der...


Her er vi på besøk i en annen mongolsk ger - det er i grunnen en del av dem i Mongolia, tror jeg... Hedersmannen selv sitter helt til høyre på bildet, han kaller vi "Bestefar". Han bor i den geren det er bilde av her.


Det kom noen andre også på besøk i den siste geren. De var mongolske og syntes det var veldig moro at vi gikk kledd i deel og at vi endatil prøvde å snakke mongolsk. De holdt på å le seg i hjel da de etter å ha kommentert at det er en del likheter mellom norsk og russisk fikk opplyst (av meg) at det er fordi russerne bruker en del norske ord...


Dette er "Bestemor". Hun er ikke i faimilie med "Bestefar" så vidt jeg vet, og hun sitter ikke til høyre på bildet. Hvis det er noen som ikke vet hva som er høyre på et bilde, så får jeg skrive at det er den eldste av disse to. Hvis det er noen som ikke er så flinke til å anslå alderen på folk, så er det hun med alpelua som er "Bestemor".


Dette er et av barnebarna til "Bestemor" - han med svart hår altså. Den andre heter Ola og er gutten min. Disse to er omtrent like gamle, men har et forholdsvis ulikt utgangspunkt for livet sitt...


Her er familien vår stasa opp til fest-lunch på kontoret. Alle mongolere synes det er veldig moro å se oss i deel, og da spesielt ungene. Selvfølgelig.


Sånn kan en ekte mongol se ut - staselig, ikke sant? Dette er Batdorch (det sies vel omtrent slik, tror jeg) - en trivelig kar som jobber i "mitt" prosjekt.


Her er Batbold og kona hans - han jobber som fungerende prosjektleder i "mitt" prosjekt. Vi var en hel forsamling på besøk hjemme hos dem fordi hans yngste sønn hadde "endelig-skal-vi-klippe-håret-ditt-for-første-gang-dag". En stor feiring tror jeg, og ganske moro å få oppleve.


Her er det nyeste tilskuddet i SDP-klanen i gang med å "skrelle" sjefens sønn... Kristian er på besøk i prosjektet og skal bruke to og en halv måned på å finne ut om det lar seg gjøre å bygge opp vanningsanlegg og i tilfellet hvilke typer som egner seg best i Mongolia.


Etter at vi hadde klippet hver vår lille lokk av håret til den lille stakkaren, måtte vi passe på at alt ble puttet i plastikkposen som fulgte med saksa - om å gjøre at ingenting gikk galt siden alt som ble gjort ble strengt iaktatt av de foresatte. Jeg for min del syntes mest synd på den lille gutten som måtte gå fra den ene ukjente karen til den andre for å bli kortere på håret...

For øvrig så må jeg få fortelle at disse tre siste dagene har vært et kulturstudium fra ende til annen - har i grunnen opplevd mer, og snakka mer mongolsk på disse dagene enn noen gang før. Dessuten har Batbold (sjefen altså) bestemt seg for at siden jeg hadde lyst til å bli med på en tur til landsbygda i morgen, så trenger vi ingen annen tolk til Kristian. *skjelve, skjelve*

Gjermund

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kjekt å se bilder Gjermund! Dere ser skikkelig tøffe ut i de klærne, må jeg si!

Når det gjelder tolkningen, så går det nok bra tenker jeg! Uansett må du ha lykke til!

Anonym sa...

Moro å se bilder fra det dere opplever!

Anonym sa...

Veldig moro å se så fine og blide dere er alle sammen. Stasen hadde ikke vært like fin om de som bar den, hadde tunge alvorlige fjes! Ser ut som dere trives!
Skjønner at du skjelver når det gjelder tolking, for den meldinga jeg fikk på tlf var jo helt ????? Men forhåpentligvis blir det ikke de HELT store misforståeslene;)Lykke til!!

Anonym sa...

Moahahahahaa! Den "bestemor- vitsen" var utrolig tørr...så tørr at jeg måtte le!:-)

Anonym sa...

Dere er så tøffe:)

Anonym sa...

Dere er så tøffe en gang til... Får se om jeg kanskje er mindre anonym denne gangen:)