lørdag, februar 09, 2008

Aftensbønn

Kjære Gud,

Takk for at vi har fått sett elefanter i dag. Og løver! Og sjiraffer og strutser. Og en mærvsluker! Og masse apekatter! Og en kul sel og pingviner. Og krokodiller!


Og for at vi har fått jordbær ("slurp!") og godteri! (nytt "slurp"). Og takk for at vi har sett en sånn stor fugl med mange tusen øyne på! Og papegøyer, og enda en sånn fin, fin struts. Og et esel. Det eselet var så lite at det kanskje var en ponni? Og jeg har i hvert fall sett mange tusen mævr. Og takk for at vi fikk brus og is. Og for at vi har sett flodhest og nesehorn!


Og skilpadder. Og enda det var så sinnsykt mange mævra så spiste ikke mævrsluker'n opp noen av dem! Og takk for at vi har spist så god frokost! Amen.

Jeg syntes jeg måtte dele Ola's aftenbønn med dere i dag. Utfyllende forklaringer kan være at mævr er det samme som maur og at de ikke liker maten her i Thailand så fryktelig godt - derfor spiser de veldig godt til frokost, så det varer lenge... De får nemlig Corn Flakes og brød til frokost!

Som dere sikkert forstår, har vi vært i dyrehagen her i dag, og jeg må bare si at jeg er fantastisk imponert over barnas tålmodighet! De har gått i mange timer i strekk i dag - uten klaging! Jeg gjetter på at de sovner kjapt! Og vi har virkelig fått se mye spennende. Og de har mata både flodhest og sjiraff.

Som dere ser, klatrer Ola bare litt... Tenkte det ikke var så lurt å legge ut bilder av at han klatret på gjerdet til bjørnene og krokodillene... Hvem har han det fra, tro?

Og da vi endelig fant løvene - helt til slutt - da var dagen reddet og alle glade. Det er fantastisk å få være her å ha det så godt sammen som vi har det nå!

Pappa og mamma synes kanskje det beste var å se kjempe-pandaene. De måtte vi betale en ekstra inngangsbillett for, men det var det verdt. En trivelig "bamse" syntes vi, og håper de virkelig gjør noe for å ta vare på den i vill tilstand, slik alle skryteplakatene og informasjonsplatene sa de gjør.

Forresten må vi fortelle om to ting som har sjedd, en slags milepæl for to av barna. Ragnhild har nå lært seg å svømme, og svømmer att og fram i bassenget uten problemer eller hjelpemidler. Ho endog hopper fra kanten uten mottagelse. Og Ola, ja han har faktisk begynt å få dreisen på dette med lesing. Det ble så mye lettere da bokstavene etter hvert begynte å få seg et system for ham, og nå klarer han faktisk å finne ut av dette med de enkelte krusedullenes lyd i forhold til hverandre. Vi er stolte av dem!

Ola med leseboka si. Han er veldig, veldig stolt over faktisk å ha tydet en hel side av den helt selv, uten at pappa eller mamma har fortalt ham om alle tegnenes lyder osv.

Når det tas bilder av Ola, skal det selvfølgelig også tas bilder av Sondre! Og det skal gjøres av pappa! På samme sted som Ola satt. Sånn er det bare med den saken. Bortskjemt?

Gjermund

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig flott å lese om hvor bra dere har det! Så godt å ha ferie og komme bort og bare være! Nyt det! Vi savner dere.

Anonym sa...

Hørtes nesten ut som om vi savner dere når dere er på ferie, og at vi får se hverandre når dere kommer hjem... Dessverre er Mali altfor langt borte. Det sies at tro kan flytte fjell... Kanskje vi skal få MOngolia til Mali? God plass i ørkenen.. hehe

Anonym sa...

Kjære Gud! Jeg må bare beundre deg! Du vil så gjerne gi oss fremtid og håp. Takk for at du sørger for alle dine små. Takk for at Ragnhild, Ola, Håvard, Sondre og Sigrid får oppleve noe av alt det vidunderlige du skapte for at alle mennesker skulle få glede seg over det! Takk for alt du har gitt Gjermund og Kjersti gjennom de fem barna, på tross av slit og tunge dager! Velsign dem alle du, også i de uopplevde dagene. Takk, kjære Jesus, fordi du var villig til å reparere det som vi alle har ødelagt. Hjelp dem i tiden framover, (og alle dine andre tjenere i alle land) til å bringe posten din fram til alle som ikke har fått den. Amen.

Anonym sa...

Dette ble sterk kost for meg!! Takk Ola for ei fantastisk aftenbønn. Og gratulerer med at du kan lese Ola. Og gratulerer med svømmingen Ragnhild. Jeg er så stolt av dere alle og nå viser jeg frem bilder til vennene våre i Singsås. De ble også rørt av å se bilder av ungene. OG GRATULERER med morsdagen Kjersti. Som jeg skrev til deg på tekstmelding men jeg publisere det så gjerne. Du er ei fantastisk mor Kjersti og ungene elsker deg!
Stor klem til dere alle. SkaL hilse fra far og Elin og Arnt

Anonym sa...

Bønn på barns vis; så utroli rå bra. Må bare bli masse som skjer me fem aktive barn i familien. Hmmmm. Godt ja :o) Nyt livet and take care. Klæmma O

Andreas sa...

Fytti, jeg glemte å poste gratulasjonsmelding her i går, så da får jeg ta alt nå.

Lenge siden jeg har lagt igjen spor på bloggen deres, men må si det er sjef å lese om eventyr og spenning på den andre siden av kloden. Så til gratulasjonene:

#1: Svømmeren Ragnhild
#2: Lesehesten Ola
#3: Modellmoderen Kjersti

Når det gjelder #3, så kommer jeg aldri til å glemme god-natt rutinene "hjemme" i rugekassen hos dere da jeg gikk M1. Makan til disiplin, utholdenhet og kjærlighet skal en lete lenge etter! :)

Gud velsigne dere alle videre der ute/borte.

Hilsen Andreas.

Anonym sa...

Dette høres deilig ut! Godt å høre at dere har deilige, litt late(?) dager :)

Og gratulerer med overstått morsdag!

Rannveig

Anonym sa...

Hei Ragnhild og Ola, dere er heldige som får se så masse dyr. Magnus lurer på om dere ble redd for flodehesten...den så litt skummel ut når den gapa opp. Ragnhild er flink som kan svømme! Tusen takk for tegninga, Ragnhild. Den var fin. Frøydis synes Ragnhild er veldig fin på bildet med rosa kjole og hatt! Hilsen Magnus og Frøydis