fredag, juni 20, 2008

Bilder fra denne uka

Sigrid, som fylte 1 år 1. juni (har vi sagt det?) har blitt stor og flink og veldig viljesterk! Det er av og til så varmt om natta nå at hun må legge seg i bare bleien!
Barna koser seg veldig når bestemor er på besøk! Her spiller de spill ute i varmen!

Tante Randi, Johanna og mor har vært på markedet! Det var visst mange inntrykk å få! Jeg synes de klarer seg veldig bra! Her prøver Randi hatter. Like etterpå traff vi en mann som snakka litt engelsk og han skrøt veldig av NLMs prosjekter og han var veldig glad for arbeidet NLM har gjort i Darkhan sa han! (I den forbindelse må jeg fortelle at en dag var det fra Darkhans lokal-TV om NLMs helseprosjekt. De fortalte at barnedødeligheten i Mongolia er lavest i Darkhan og Selenge fylke (der NLM har jobbet de siste 12 (?) åra. De fortalte at det var samarbeid mellom myndighetene og NLM og det var pga. opplæring om f.eks. hygiene og barnestell det hadde blitt sånn).Mor synes vi gjerne skulle fått oss litt mer frukt (det er dyrt her) så hun har omsorg for oss og har kjøpt mye frukt! Her har vi fruktpause etter at vi har vært på markedet.

Randi har grønne fingre og har tatt ansvar for at grønnsaksåkeren skal lukes! Gjermund tenker å så den på nytt, da, for det viser seg at det aller meste ikke kommer opp pga. nattefrost tidligere. Men det er forsøket verdt! Vi lærer om hvordan vi skal dyrke grønnsaker i Mongolia.
Håvard, Sondre og Martin har omvisning på Bataljonen for damene!
De tre jentene på DNS koser seg mye sammen. Men nå skal Maren (t.v.) og resten av familien Heggdal dra hjem til Norge. Det blir trist!
Vi har besøkt ei venninne av meg i en ger der vi har handlet noen ullting hun har laget. Her ser mor i album sammen med dattera hnnes.
Her er det avslutningsfest for alle arbeiderne i NLM i Darkhan. Alt arbeidet sluttes i desember og noen av arbeiderne slutter i sommer. Og alle de norske drar i løpet av sommeren (noen til Norge og noen til Khovd). Johanna sitter med Sigrid. Sigrid vil heller til Johanna enn til både meg og alle de andre! Johanna er veldig tålmodig med henne!Mor med barnebarna Ragnhild og Sigrid.
Her er et bilde av de fleste mongolske ansatte og de norske i Darkhan.

I dag har vi hatt avslutning på den norske skolen i Darkhan, i morgen skal vi i dobbeltbryllup. Etterpå drar jeg og Gjermund (bare oss to!) til en gercamp et sted! Det blir fint det!

Kjersti

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så trivelig med familien på besøk! Ikke vanskelig å se av bildene at dere har det godt sammen! Dette er god medisin mot nedturer og den slags i den vanlige hverdagen. Selv om det å ta farvel med hverandre ofte er litt vanskelig - især når en aner at det kan bli en stund til neste samvær! Og ikke minst - når avstanden er så forferdelig stor.

Ser tilbake på vårt besøk hos dere, våre 7 kjære i Mongolia med glede og takk! Ikke minst til Gud, som har beriket oss med dere - og omgangskretsen deres i Mongolia. Herrens veier er underfulle!

I barneårene sang vi så troskyldig om at "Jesus elsker alle barna". Skal si vi har fått se det på nært hold! Snakk om faderlig omsorg!

Gud velsigne dere alle, og bevare mor med følge på hjemveien!

Anonym sa...

Det ser ut som dere har det helt topp ja. Det har vel vært så mye norsk besøk at det har nesten vært som i norge?! Kanskje det begynner å bli nok for dere. Det er ikke sikkert jeg trenger å komme...... Har igjen en uke på jobb no, så er det ferie. Får høre hva Britt Karin har å si før jeg kommer bortover. Skal bli spennende.

KOS DERE!!!

Anonym sa...

Hallo! en hilsen fra tante Annbjørg på Fitjar. Kjekkt å lese om besøket fra Trøndelag. Ha fortsatt trivelig dager med besøk! Ja du har herlige barnebarn Brit Karin! Kos deg skikkkelig! Stor klem herifra.