søndag, juni 15, 2008

Siden sist

Ja, nå har vi hatt en forholdsvis innholdsrik uke siden sist vi delte noe her på bloggen! Jeg har levert en eksamen og en terminoppgave, så nå skal jeg i utgangspunktet ha fullført kristendom grunnfag, om ikke noen sensorer finner på å vurdere det anderledes. Og så har vi gjort noen grep i forhold til dyretallet her på bruket. Vi kjente det var et prioriteringsbehov rundt dette med dyr, om i skulle ta vare på alt eller slakte ut noe. Så da ble det til at vi så oss nødt til å velge mellom de to hønene (som dessverre for eggleveransene har vist seg å være haner) og de to bikkjene våre. Tatt i betraktning at bikkjene faktisk gjør en aldri så liten innsats i forhold til vår sikkerhet, og i så måte må tilsies å jobbe for maten, valgte vi å la de nødvendige nedskjæringer ramme de svakeste - hø...anene våre. Selv om de spiste mindre enn bikkjene gjør.

Her er fuglene før nedskjæringene ble foretatt.

Her blir nedskjæringene utført. Mange vil vel si at vår medarbeiderbehandling i denne forbindelsen bærer preg av at vi kommer fra et land med markedsøkonomi. Det har jeg ikke hatt tid til å reflektere over ennå, men om så er så er NLM i gang med å ansette en medarbeiderkonsulent eller noe for tiden, så de involverte vil ha mulighet til å fremlegge klage der ved en senere anledning.

Bikkjene var tilsynelatende fornøyd med vår vurdering.

Til slutt må vi jo fortelle at bestemor har kommet på besøk. Sammen med tante Randi og Johanna. Til tross for en times forsinkelse fra Moskva, er de innlosjert i vår varme loftstue alle tre, og de har alle fått se vårt "Afrika" hvor bestemor til de smås store fornøyelse var med og lekte i sanda. Og det ble ropt og gispet på akkurat de riktige plassene under kjøreturen hjem, så alle ble fornøyd. (Den siste er litt intern. Veiene her ute er ikke stort mer enn et par hjulspor som går slik terrenget tillater det. Om det så går opp eller ned, så gjør veien også det - og barna elsker å skremme eventuelle uforberedte passasjerer...)

Vi har fått masse godt fra Norge; Pålegg, klær og aviser, men best av alt - tre av de vi er glade i har tatt turen for å være sammen med oss i 14 dager.

Gjermund

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, det var godt å høre at de var kommet frem i god stand,(ser sånn ut på bildet :)) Fint å høre at det er flere enn meg som gisper på de "veiene" deres... TRIVELIG å se igjen kjente "saker og ting", nesten så jeg lengter tilbake...MEN det ER nydelig i Norge da! Hils så mye til alle, og så ønsker jeg dere en flott tid sammen (med masse vann i springen og strøm, sånn at det går an å KOSE seg) Klem fra farmor

Anonym sa...

Hei,d sjer ut som dem kose sæ ja,d e bra.Håpe dåkk får nån fine daga ilag,gle oss på å hør frå turn.Kyn ha fløtta på Bløtslette,sommerbruden vår kom heim imårrest.Vi ska snart på skolen på avslutning for Janne.Hels alj frå oss!Klæm tante Svendsgarden