mandag, februar 12, 2007

Gullkorn fra barnemunn

Vi har en liten treåring som får sagt det meste på de forunderligste måter - og jeg forstår at slike ting er viktige også for andre enn Kjersti og meg. For eksempel bestemødre...?

For eksempel er han i stand til å bedømme det meste som at "det val bla da", eller "det val dumt da". Eller når han skal på do: "E vil at du ska gå ut å ha att dæla!" (sjenert som han er). Likevel er det noen ganger han slår til med de vittigste kommentarer, som for eksempel da han fortvilet kom med sin lille plastikk-ugle (Ugla i Ole Brumm historiene) og sa:


"Ugla ville ha tyggegummi som badedlakt, og nå fæ e den itj a igjen!" Sånn er det, skyldplassering har bestandig vært en viktig sport...

Gjermund

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det er veldig trivelig og få følge med:) Og den type sport begynte svært tidlig ja; "kvinnen du ga meg...." Feig gitt; og så ble han gitt ansvar? Stakkars oss!!!;)
Ellers syns jeg også at de dyra i tusenmeterskogen innimellom forstår svært lite Håvard! Ugla måtte vel kunne skjønne at den badedrakta var vanskelig og få av! Klarte mamma eller pappa da? Nå gleder jeg meg til å se dere snart, veldig glad i dere alle sammen

Anonym sa...

Det er like morsomt å lese HVER gang.. Savner dere noe fryktelig, og Gleder meg noe SYKT til dere kommer hjem til Norge.. Veldig glad i dere alle sammen.. Klemme på*

Anonym sa...

Ja, vi bestemødre er på pletten vi...helt utrolig at vi sitter ved hver vår maskin og sender epost til Asia!! Lurer på om noen bestemødre slår oss? Herlig Håvard- snart synes jeg pappa skal si " snart 4 åringen vår" det er jo det du er snart om knappe 2 mnd! Vi gler oss veldig også til dere ALLE kommer hjem!!
Utrolig glad i dere!
Klem fra mor

Anonym sa...

Når jeg las om Håvard kjente jeg savnet etter dere kom så sterkt. Så nå sitter jeg her å gråter og smiler fordi jeg er så glad i dere. Dere er så langt unna, men samtidig så nær likevel. Kan dere ikke gi Håvard en god fadderklem fra meg. Og klem gjerne de andre og. Bodil

Anonym sa...

Vi har den gyldne regel som tema for morgensamlingene denne uka. Håper ikke håvard har gjort med ugla som han vil at hun skal gjøre mot han! (haha, fantastisk humor jeg har)
Nå ble ikke denne komentaren så sentimental som mine kjære kvinnelige kollegaer i Kvam(bergtun)familien. Så jeg får si at jeg tenker mye på dere og ønsker dere det beste! Jeg ber for dere! Hilser så mye fra mine hybelkamerater!(merkelig nok)

Anonym sa...

Heia Mongolia!
Må gi berøm til Håvard; han klarer i hvertfall å skylde på "døde" ting. Her i gården så gir "poden" skylda til dem han går i barnehagen sammen med... Snakker om go' kamerat. Well it's part of the game å ganske morsomt å hør på (forstå meg rett da). D har nemmelig litt tendensen til å falle i fisk vettla, når mor stiller spørsmål... Dæm e no knake go da med en hærlig alder. Når ting ikke passer så får jeg passet påskrevet... Idiot, mamma. (Selvsagt;-) lært i barnehagen).
Klæmma Oddvei