lørdag, februar 10, 2007

Noen misjonærtanker.....

Jeg visste at misjonærer ikke er helgener. Og det hadde jeg ingen forhåpninger om at jeg selv skulle bli, heller. Men jeg hadde jo, og har, likevel et ideal om at misjonærer skulle leve et liv i tjeneste for andre! Men så kommer jeg ut og møter mine dårlige sider, og så er de sterkere enn jeg visste. Aldri har jeg vært så selvopptatt, så selvmedliden, så mistenksom mot andre, så redd for å bli utnyttet, så opptatt av bagateller, så redd for å låne bort, så opptatt av å beskytte mine grenser på forskjellige vis, - jeg har aldri hatt så liten lyst til å gi til andre av meg selv!

Å bli sendt ut i en tjeneste av Gud er visst ikke noe man fortjener. Det er faktisk fordi Gud har sett i nåde til meg at han vil bruke meg! Han har tilgitt meg, og så vil han til og med bruke meg som sin tjenerinne! Det er jeg takknemlig for, selv om jeg ikke forstår hvordan han kan gjøre det.

Men jeg vet to ting: Det ene er at jeg skal få være hans barn uavhengig av det jeg gjør, akkurat som jeg elsker mine egne barn uavhengig av det de gjør. For jeg får leve i hans tilgivelse, derfor er jeg hans barn!

Det andre jeg vet, er at "Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet." (2. Kor 12.9). Så kan da Gud bruke oss vanlige folk som misjonærer eller i annen tjeneste for ham, tross vår svakhet! Så håper jeg at Jesus kan gi mennesker et glimt av seg (av Jesus) gjennom meg, selv om jeg aldri kan gi et riktig speilbilde av ham!

Dere som ber; vær så snill å fortsette å be for oss og for andre misjonærer, om hjelp til å leve nær Jesus så han kan prege oss! Og be for mennesker her og hjemme! Ved å be gjør dere det som er viktigst for å utbre evangeliet om Jesus og det han har gjort for alle verdens mennesker!

Kjersti

6 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig glad for at Gud sendte deg i vår vei Kjersti! Veldig takknemlig for å ha lært DEG og kjenne også,gir håp for andre vet du:) Du har fått være misjonær i mange år allerede!Bare se hva det har gjort; først med Gjermund og siden med oss,nesten som et eventyr!Vet at det er GUD som "gjør", men han har fått bruke deg; og samtidig kjenner jeg at han får misjonere i deg også,trygt da vet du.føler meg rik som har fått deg til svigerdatter, og svært takknemlig for barnas foreldre.Og jeg vil be for dere alle,at Han får "styre" og bevare dere i alt Hans

Anonym sa...

Skal si "farmor" er kjapp med tilsvar på misjonærtankene! Vil bare minne om et par bibelvers i sakens anledning. I Matt: 13,32 står det noe om størrelsesforholdet mellom såkorn og vekst. I 1.Kor: 3,7 presiseres det hvem som garanterer for veksten. Derfor valgte Han akkurat deg, Kjersti. Halleluja!

"farfar"

Anonym sa...

Det har blitt sagt at Kirken er verdens største mirakel her på jorden.. Vil minne deg på at Kirken har vokst, selv om store syndere som Paulus, Luther og andre har stått i spissen for den.. Vi har så lett for å idealisere andre, men sannheten er at alle sammen har vi noen svin på skogen!

F.eks. salige Luther.. Når han var nedfor presterte han å si:"Da drar jeg til byporten for å se på de pene damene, mens jeg tar meg et glass sterkt øl.."!!!

Så ta det helt med ro Kjersti! Selv om du sikkert er helt klar over dine feil og mangler, så har vi alle flust av slike! Det er vel en del av det å være menneske i denne syndige verden.

Løft hodet og møt verden med stor frimodighet! Inge

Andreas sa...

Takk for påminnelsen Kjersti, vi ber for dere!

A.

Anonym sa...

Takk for at sa deg villig til å gå for Jesus Kjersti!:-) Du er i mine bønner hver eneste dag!:-)

Ser deg i morgen!

Klemmer fra jorunn

Anonym sa...

Kjære Kjersti. Gud velsigne deg og dine.Det er Hans verk, det er Hans storhet, det er Hans tilgivende kraft som har gjort at DU og DINE er misjonærer.HAN som kjenner dine innerste tanker og som vet hva dere duger til. Han har kallt dere først og fremst for å leve i HAns nærhet og da vil Han gjøre sin gjerning gjennom dere. Dere ser ikke de fruktene kanskje men Han lever i og gjennom dere. Det er stort og rørende å lese hva dine kjære svigerforeldre skriver. Ta det til deg Kjerstiog Takk Gud som har gjort sin gjerning gjennom deg fra du var ganske lita. Kjærlig hilsen fra mor