torsdag, februar 01, 2007

Igjen

Nå er det tid igjen. For å skrive noe. Skulle skrevet mer. Er ikke sikker på hva. Det er tørr luft her. Huden på henda mine er tørr. Det har sikkert en sammenheng. Ikke alle sammenhenger er åpenbare. Men denne var ganske lett å se. I morgen skal vi til UB. UB er en forkortelse. Egentlig er det en by. UB er forkortelsen av navnet på byen. Det er Ulan Bator. Navnet på byen altså. Dit er det ganske langt. Etter min mening. Andre mener kanskje ikke at det er så langt. Det går bedre å snakke mongolsk nå. Noen ganger. Lærer'n min sier i hvertfall det. Jeg synes det er vanskelig. Lærer'n min synes jeg snakker for korte setninger. Han har nok rett i det. Omtrent som nå kanskje. Pluss masse feil. Da blir det kanskje litt mer likt. Sikkert slitsomt for en innfødt å høre på. Samtaleemner blir fort litt små. Begrensningene er som oftest store. Men så begynner det å bli varmt. Ute altså. Ikke mer enn mellom 10 og 20 minus nå. Minusgrader. Det er varmt. For om dagen er det varmere. I dag var det varmegrader. Kanskje en. Den var god. Men mongolerne tisser utenfor gjerdet vårt. Egentlig på gjerdet vårt. Det er ikke så kult. Ganske grist. Men sånn er livet. Dessuten får vi nok mat. I UB skal vi kjøpe mer. Mat. Det blir godt. Mat er godt.


Ikke sant Sondre? Joda han synes det han og. Hver dag. Nå er jeg trøtt. Igjen. Og sliten. Igjen. Nå skal jeg legge meg. Igjen. Men så våkner sikkert Sondre i natt. Igjen. Det er litt dumt. For jeg er så trøtt. Nå er det tomt. I hodet. Igjen.

Gjermund

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo!! På tide med en liten hilsen fra meg! Håper virkeli dere har det bra; ser slik ut! Jeg trives og har det bra! Det siste nye er at jeg har fått meg jobb, noe som kanskje var på tide. Skal stå på stand for Vårt land rundt forbi; bla. på oslo gospel kor konsert på søndag. Ellers så går det bra med kjærligheten, skolen, familien og venner! Ser frem til vinterferie (oppgaveuke), allti herli med ferie!!
Dere må hilse masse til alle de små! Ha ei flott helg!
STOR klem fra Møyfrid!
Hva er adressen deres?

Anonym sa...

Jaja Gjermund! Er nok ikke bare på mongolsk setningene dine er for korte! Hilsen norsk-læreren ;)

Anonym sa...

Hei! Kjempekjekt å finne bloggen deres! Sondre er blitt så stor og flott! Jeg savner lillegutten! Dere er flotte alle sammen!
Jeg studerer sykepleie og planlegger bryllup. Skal gifte meg 21 juli! Mye kjekt i vente!
Ønsker dere Guds velsignelse! Husker på dere!
Klem fra Mona!

Anonym sa...

Heisann vakre vænna!
Såg at Mona ha skrivvi, villa bær sæi at ho går på diakonova i klassa mi! Kjæmpetrivele vettu!!
Ønske åkk alt godt framover. Glæ me tart dåkk kjæm hit att! Ja, og gratulere mæ nr fem i vente! Såå stas!
Go klæm åt alj frå Marte

Andreas sa...

Fint. Å høre. Fra dere. Igjen.

:p

Vi ber for dere.

Andreas.

Sofia sa...

Svår o veta vad som ska skrivas?
Här i Kenya är et bra, men tidvis ont om internet...
Måste ju gratulera till Mini-kvam, att ändå en av er fick böja sig för den starkare viljan... Nåväl, Grattis. Femman blir säkert lika fantastisk som de fyra första.
Sköt om er.
Kram

Anonym sa...

Ser ikke ut som dere sulter da Gjermund. I allefall ikke "blyet" ;) Godt at magen henger like mye som låra, så er det en viss samsvar i fysiologien.

Her er det kaldt og nå. Danskene som jobber på Øya har vært hjemme i Danmark, sikkert rehab etter minusgrader i Norge... De hadde vel aldri overlevd Mongolia. Godt dere har vært ute en vinterdag før!