onsdag, oktober 10, 2007

Bugs

Nå er det noe jeg har lurt litt på igjen. Er fluene skapt av Vår Herre, eller er de et resultat av syndefallet og sammenfaller med deler av Darwins utviklingslære?
Jeg mener - jeg har litt vondt for å se for meg at det var fluer med i bildet den gangen Skaperen så på det Han hadde gjort og så at det var såre godt... Da tror jeg nok mer på at fluene kom inn i bildet sånn omtrent da Kain drepte Abel eller da Noah ble ledd av fordi han bygde båt eller noe slikt.
Kanskje fluer er et slags supplement til ugresset som skal frembringe svette på menneskets panne før det får ete sitt brød også videre. Men jeg vet det jo ikke. Det kan godt hende at fluer var bra i starten. Men så ble det noe annet ut av det etter hvert, slik som tilfellet er med de fleste ting.



Vi kan jo sammenligne dem med politikere for eksempel, for hvor finner man vel en troverdig og bra politiker som fortsetter å være en troverdig og bra politiker etter at alle de som har hatt tillit til ham/henne i mange år har klart å heie ham/henne frem til tinget? Nei, de omdannes hurtig til vimsete kreaturer som flittig følger sine egne uransakelige veier - alltid opptatt med noe ingen skjønner vitsen med.

Men det var altså ikke politikerne jeg skulle til livs denne gangen - det var fluene.
Her i Mongolia er det veldig mange av dem. Så hvis det er slik jeg lærte når jeg var liten og trodde alt som ble sagt om det fantastiske i naturen og samspillet mellom fluene som blir spist av fugler etter at de har spist litt av møkka til en hest eller ei ku og fuglene som spiser dem og legger egg som blir spist av ekorn som vi kan se fra vinduene om vinteren når de stjeler mat fra fuglebrettet på fasinerende vis, så er det enten for mye fuglemat her i dette landet, eller for få fugler. Ikke vet jeg.

Gjermund

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter her og ler, det ble iallefall et artig bloginnlegg av disse tankene dine! Hva meninga med FLUER er får andre finne ut av... Jeg bosetter meg ikke på gård og holder ikke dyr...Da er de ikke så ALTFOR plagsomme, stort sett er det mulig å telle dem
Glad i DEG

Anonym sa...

Som eks-politiker ble jeg nesten litt provosert :) Politikere er så mangt! (alt fra de som elsker sin egen stemme til de som virkelig gjør en innsats) Og jeg har større respekt for de som gidder og engasjere seg, ofre tid og svette i valgkamper og annet ork enn de som sitter hjemme og knapt gidder og stemme på valgdagen!
Jaja :) Syntes kanskje å sammenligne politikere og fluer var litt drøyt?

Anonym sa...

Fluer og politikere er noen rare ting.De kan fly vekk når de vil??!!! Ho ho.

Gjermund sa...

Til Marie:
Du var vel ikke på tinget du? Så du gikk vel under betegnelsen troverdig og bra ennå? He, he - du må ikke lese dette høyt for Inge da, det kunne jo hende han ble sint på meg også!
Neida, ellers stikker det ikke dypere enn at jeg raskt som bare det kan moderere meg og si at jeg tøyset, og at det finnes mange bra politikere. Jeg har sett noen jeg.

Gjermund

Anonym sa...

Du ligner vel på flere av oss som snakker litt i store bokstaver av og til :)

Gjermund sa...

Jeg er enig med deg, Marie!

Kjersti